Mainos

Toimittaja: Rocktähti pahoinpiteli minut

Helsinkiläinen musiikki- ja viihdetoimittaja Nalle Österman kertoo joutuneensa rocktähden pahoinpitelemäksi viime viikonloppuna Helsingissä. Syynä pieksemiseen on Östermanin mukaan hänen blogikirjoituksensa Rumba-lehdessä, jossa pahoinpitelystä epäilty helsinkiläinen rokkari esiintyy.

Österman on pitkäaikainen rocktoimittaja.

Tapahtumat lähtivät Östermanin mukaan liikkeelle kesäkuussa julkaistusta blogikirjoituksesta, jossa Österman arvosteli tunnetun suomalaisen rockyhtyeen esiintymistä.

Kirjoituksen yhtenä kohteena ollut rocktähti oli jo aiemmin käskenyt Östermania lopettamaan kirjoittamisen, koska rokkarin mukaan Österman "kirjoittaa paskaa”. Toimittaja ja rocktähti törmäsivät Helsingin yössä sunnuntaina.

- Kyseinen henkilö antoi ymmärtää, että tulen saamaan kunnolla kuonoon. Sitten hän seurasi minua ravintolasta ja pahoinpiteli minut. Itse en turvautunut tilanteessa väkivaltaan.

Helsingin poliisista vahvistetaan, että juttua tutkitaan pahoinpitelynä.

"Mikä on journalistin asema?"

Kokemansa pahoinpitelyn johdosta Österman alkoi pohtia blogikirjoittajana toimivan journalistin asemaa Suomessa vuonna 2010.

- Onko henkilökohtaisempaa ilmaisua käyttäjän asema journalistina jotenkin alttiimpi ja hyväksyttävämpi väkivaltaisille sanoille tai teoille? Nyt konkreettinen uhkaus muuttui sanasta lihaksi ainoastaan värikkäämmän ja lennokkaamman viihdekirjoituksen johdosta.

Östermania ihmetyttää, täytyykö suomalaisenkin toimittajan varoa sanojaan nykyisessä media-ilmastossa Suomessa.

- Vai oliko tämä vain yksittäinen ylilyönti? Mitä on tehtävissä? Täytyykö suomalaisenkin toimittajan alkaa pelätä Suomessa terveytensä puolesta ulkomaisten kollegojensa tavoin? Kuinka usein Suomessa on pahoinpidelty toimittajia heidän kirjoitustensa vuoksi? Entä bloggaajia?, Österman kyselee.

Österman on tehnyt pahoinpitelystä rikosilmoituksen. Hän yrittää myös tavoittaa tapahtuneen ilmeisesti nähnyttä, tällä hetkellä tuntematonta todistajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.