Toiko kesä mukanaan maksaläiskiä? Kolme keinoa laikkujen vaalentamiseen

2:53

Tehokkain keino päästä eroon maksaläiskistä on niiden tummumisen ennaltaehkäisy, eli auringolta suojautuminen. Jos kosmeettinen haitta on päässyt jo syntymään, voi ihoa yrittää vaalentaa muutamin vippaskonstein.

Videolla näytetään, millaista vahinkoa aurinko aiheuttaa ihon alla.

Maksaläiskät ovat tummia, suurehkoja läiskiä iholla. Maksaläiskät syntyvät usein raskauden aikana tai ehkäisytablettien tai muun hormonihoidon seurauksena. Läiskä vaalenee usein synnytyksen jälkeen, mutta voi tummua auringossa.

Maksaläiskien tummumista voi ehkäistä aurinkosuojavoidetta käyttämällä. Riittävä suojakerroin UVA- ja UVB-säteilyä vastaan on 30–50.

Aurinkorasva ei kuitenkaan auta maksaläiskiin enää niiden tummuttua. Health-sivuston haastattelemat lääkärit kertoivat, miten maksaläiskiä on mahdollista vaalentaa.

1. C-vitamiini

C-vitamiinista voi olla hyötyä maksaläiskistä koituvaan kosmeettiseen haittaan. C-vitamiini estää tyrosiini-aminohappoa muuttumasta melaniiniksi, eli ihon tummaksi pigmentiksi. C-vitamiinia sisältävän kosmetiikan käyttäminen voikin auttaa ihon sävyn vaalentamisessa.

2. Kemiallinen kuorinta ja laserhoito

Maksaläiskiä voi vaalentaa myös asiantuntijan käsissä kemiallisella kuorinnalla tai laserhoidolla. Asiantuntijan osaavuuteen täytyy voida luottaa, sillä huonosti tehtynä hoidot voivat aiheuttaa lisää maksaläiskiä.

3. Meikki

Meikkivoide on tehokas konsti maksaläiskien piilottamiseen. Auringon paisteessa viihtyvän on syytä muistaa ostaa suojakertoimen sisältävä meikkivoide.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja