Suojaathan kasvosi oikein auringolta?

Arkisten askareiden aikanakin erityisesti kasvojen iho altistuu auringon haitalliselle UV-säteilylle. Vuosien mittaan jatkuva altistuminen näkyy kasvoilla ryppyinä ja muina ikääntymisen merkkeinä. Oikeilla vinkeillä ihoa voi suojella tehokkaasti haitallisilta auringon UV-säteiltä myös meikillä.

Aurinko on vastuussa useista vanhenemisen merkeistä iholla ja kasvojen suojaaminen auringolta pitää huolen siitä, että ihon nuorekkuus säilyy pidempään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kasvoilla tulisi päivittäin käyttää vartalolle tarkoitettuja aurinkosuojavoiteita, sillä kasvot voi suojata myös aurinkosuojan sisältävillä meikeillä.

Suojaa kasvosi jo ennen meikkaamista

Käytä varsinkin kesäisin kasvoilla kosteusvoidetta, joka suojaa haitallisilta UV-säteiltä. Suojakertoimen olisi hyvä olla kasvoilla yli 15.

Usein aurinkosuojaa levitetään vain kasvoille. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että kasvoja ympäröivässä ihossa vanhenemisen merkit näkyvät erityisen hyvin. Kasvopesun jälkeen kosteusvoidetta tulisi levittää kasvojen lisäksi kaulalle, dekolteelle ja korviin. Olisi hyvä pitää myös mielessä, että suurta osaa kosteusvoiteista ei ole tarkoitettu silmänympärysiholle.

Valitse sopiva meikkivoide

Myös meikkivoiteen olisi hyvä sisältää auringolta suojaavia ainesosia. Meikkivoiteen suojakertoimen olisi syytä olla 8-15. Kosteusvoiteen ja meikkivoiteen molempien sisältämä UV-suoja saattaa vaikuttaa liioittelulta, mutta on hyvä tietää, että suurin osa ihmisistä käyttää aurinkosuojan sisältävää kosteusvoidetta liian vähän, jotta voiteen suojakerroin toimisi toivotulla tavalla. UV-suoja kahdessa kasvoille levitettävässä tuotteessa varmistaa sen, että iho on suojattu kunnolla.

Tee loppusilaus puuterilla

Meikki on hyvä kiinnittää puuterilla. Sen lisäksi, että puuteri tekee lopputuloksesta tasaisemman, kosteusvoide ja meikkivoide pysyy puuterin avulla paremmin iholla.

Suojaa myös huulesi

Älä unohda huuliasi, kun suojaat kasvojasi auringon haitallisilta UV-säteiltä. Huulissa ei ole miltei lainkaan melatoniinia, joten elimistö ei automaattisesti suojaa huulia auringolta. Huulille levitettävän aurinkosuojan sisältävän huulipunan tai huulikiillon on syytä sisältää erityisen korkea aurinkosuojakerroin.

Huomioi auringossa vietetty aika

Jos auringossa suunnittelee viettävänsä pidemmän tovin, on kasvojen suojausta tehostettava. Pidempi aika auringossa vaatii kasvojen osalta aurinkosuojan, jonka kerroin on yli 15.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja