Tiramisu

10 annosta

  • Ainekset:
  • Savoyardi-keksejä tai sokerikakkupohjaa
  • 6 dl vahvaa kahvia
  • 500 g Mascarpone-juustoa, tai muuta tuorejuustoa
  • 4 kpl munankeltuaisia
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 cl kahvi-, appelsiini-, mandariini- tms. likööriä tai vaikka grappaa
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje:

Voit tehdä tiramisun isompaan laakeaan vuokaan tai annosastioihin. Tekemisen tekniikka on aina kuitenkin sama. Asettele keksit astian pohjalle vieri viereen. Kostuta keksit hyvin kosteaksi vahvalla italialaistyyppisellä jäähtyneellä kahvilla, jonka olet maustanut sokerilla ja osalla alkoholia. Voit tehdä tiramisun myös annosvuokiin.

Sekoita juusto, keltuaiset, sitruunankuoren raaste, sokerit ja loppu alkoholi massaksi. Lisää vielä pieni loraus kahvia, jota varmasti on jäänyt. Maista ja lisää makusi mukaan sokeria, alkoholia tai kahvia. Pääasia on, että seos säilyy paksuna, mutta kuitenkin valuvana.

Levitä seos astiaan/astioihin keksien päälle ja jäähdytä ainakin pari tuntia. Voit tehdä tiramisun jopa edellisenä päivänä. Kostutusnesteen määrät voi tällöin jättää vähän pienemmiksi. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle ennen tarjoilua. Käytä kunnon kaakaota, esim. Bensdorp-kaakaota, ei mitään juomajauhetta.

Lue myös:

    Uusimmat