Timo T.A. Mikkonen ei murehdi kritiikkiä

Timo T.A. Mikkonen on tullut vuosien mittaan suomalaisille tutuksi monipuolisena mediavaikuttajana. Ikääntyminen ei huoleta 62-vuotiasta konkaria. "Ei tarvitse luulla niin paljon kuin vuosikymmeniä sitten", hän toteaa.

Timo T.A. Mikkonen nauttii parhaillaan valkoisesta talvesta vaimonsa Ninan ja poikiensa Mikaelin ja Matiaksen kanssa.

− Meille kuuluu hyvää. Elämme täällä Myrskylässä sananmukaisesti talven ihmemaan keskellä, Mikkonen kertoo tunnelmistaan uuden vuosikymmenen alussa.

Mikkosen vuosi 2010 piirtyy miehen edessä yhtä täynnä mahdollisuuksia kuin kaikki edellisetkin. Henkilökohtaiset haaveet sivuavat omaa ja perheen hyvinvointia.

− Toivon, että terveyttä ja voimia riittää. Mikaelin ja Matiaksen kasvaminen kunnon miehiksi on minun ja Ninan tärkein toive.

Työrintamalla ajankohtaista on muun muassa kuun lopussa ilmestyvä Mikkosten maailma -dvd. Julkaisu sisältää viime keväänä esitetyn, Mikkosten perheen elämää kuvaavan sarjan jaksot sekä yhden uuden osan.

− Mukana on paljon lisämateriaalia, kuten hauskoja sattumia kuvaustilanteissa sekä kaikkien Ninan ohjelmassa tarjoamien ruokien ja herkkujen reseptit.

Ikävät puheet eivät vaivaa

62-vuotias median moniammattilainen on tullut vuosien mittaan yleisölle tutuksi niin toimittajana, televisiojuontajana, tuottajana, kolumnistina kuin yrittäjänäkin. Mikkosen on vaikeaa nimetä tiettyä tähtihetkeä uransa varrelta.

− Uskon, että niitä on vielä edessä. Ei silti, kun katseeni osuu New Yorkista vuonna 1977 saamaani U.S. Media -palkintoon, tulee joskus mieleen, että tulkaa perässä, Mikkonen keksii.

Matkan varrelle on mahtunut myös epäonnistumisia, mutta niillä mediapersoona ei vaivaa päätään.

− Mennyttä kun ei voi elää uudelleen, Mikkonen toteaa.

Mikkonen on saanut tuta työnsä myötä myös julkisuuden varjopuolet. Sekä miehen työ- että yksityisminä ovat joutuneet vuosien mittaan ryöpytyksen kohteiksi. Myös Mikkosten maailma herätti viime vuonna keskustelua.

− "Ämmien" puheita ei kannata kuunnella. Joskus ne ottavat voimille, mutta vain hetken, Mikkonen kommentoi julkisuuden kiroja.

Tuleeko sinulle mieleen jotain henkilöä, joka on mielestäsi sinulle anteeksipyynnön velkaa, tai vastaavasti henkilöä, jolta haluaisit itse pyytää anteeksi?

− Ei, Mikkonen toteaa ykskantaan.

"Nuoriso tottunut liian helppoon elämään"

Timo T.A. Mikkonen puhuu mielellään suoraan ja asiaa. Hän mainitsi aiemmin Studio55:n haastattelussa, että suomalaisten miesten mies- ja yleiskunto ovat heikkenemään päin.

− Liian moni on tiepuolessa jo ennen täysi-ikäisyyttä. Elämäntavoilla ja -asenteella on suuri merkitys. Perimäkin auttaa, Mikkonen sanoo.

Fyysisen kunnon ylläpitäminen on jokaisen omalla vastuulla. Mikkonen muistuttaa, että vierivä kivi ei sammaloidu.

− Valitettavasti liian moni liian helppoon elämään tottunut "nykynuori" ei tule yltämään seniorivuosiin saakka. Juoksin itse toissa syksynä Elixir-ohjelmassa sisäradalla 200 metriä 30 sekuntiin. Harva edes puolta nuorempi tulee koskaan elämässään pääsemään samaan vauhtiin, Mikkonen toteaa.

Hyväkuntoista miestä itseään ikääntyminen ei 62-vuotiaana vielä mietitytä.

− Edessä olevien elon päivien määrä on niin sanotusti isommas kärees.

Mediavaikuttaja näkee päälle kuusikymppisen elämässä paljon hyvää.

− On kokemusta ja näkemystä. Ei tarvitse luulla niin paljon kuin vuosikymmeniä sitten.

Onko jokin asia erityisen haastavaa?

− Siinä sana, jota muuten inhoan. Vaikeuksia on aina ollut, vaan ajan kanssa ne vaihtelevat. Täytyy koukata, jos tulee kohdalle!

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja