Mainos

Tikapuista tyylikkäät

Vanhoilla tikkailla saa sisustuksessa ihmeitä aikaan. Uusimman T.i.l.a.-jakson (23.9.) kauniissa kodissa kiivetään tikapuilla taivaaseen. Mihin muuhun pihan apuväline taipuu?

Huojuvat jalat ja hilseilevä maalipinta eivät tee tikkaista rumia, ennemmin rustiikkisen sisustuselementin. Puhdista puu ja poista huono maali hiekkapaperilla. Kiristä vielä löysät osat ja voila: pitkään palvellut piha-askareiden apuri saa siirtyä sisätiloihin lokoisampiin tehtäviin.

Kirjoja ja maalaisromantiikkaa

Pihalöydön ansiosta et tarvitse pitkää penniä tikkaita muistuttavan kirjahyllyn ostoon. Aseta kaksipuoliset tikkaat jalat suljettuina seinää vasten ja kerää kirjat askelmille. Ulompien jalkojen puolat pitävät opukset aloillaan "hyllyllä".

Tikkaiden huipulta saavat sijansa pari valikoitua koriste-esinettä. Luonnolliseen tyyliin sopivat esimerkiksi kasvi tai puiset koristeet.

Keittiömestarin apuriksi

Haastavampi, mutta ei mahdoton projekti, on ripustaa vanhat, yksinkertaiset tikkaat kattoon vaaka-asennossa kattiloiden ja pannujen säilytystelineeksi. Ripustuksessa käytetään kyllin vahvaa rautakettinkiä, joka pultataan sekä kattoon että tikkaiden päihin. Astioiden säilytystä varten kaivataan suuria, kaksipuolisia koukkuja, jotka kiinnitetään toisella päällä tikkaiden askelmiin.

Kokonaiset tikkaat eivät välttämättä sovi joka keittiöön. Niinpä kiipeilyvälineen voi katkaista ja käyttää sisustuksessa vain osaa komeudesta.

Kätevää persoonallisuutta

Kylpyhuoneeseen pätee sama kuin kirjahyllyn tapauksessa: jos et halua käyttää omaisuutta pyyhetelineenä toimivien sisustustikkaiden hankintaan, raijaa sisään omat tikkaasi.

Hyvään lopputulokseen voi päästä myös nikkaroimalla omaan makuun istuvat tikapuut. Pienet ja isot tikkaat ja korokkeet käyvät myös kasvihyllyistä.

Naisen paras ystävä

Pihaväline soveltuu näppärästi vaatehuoneeseenkin. Tikkaat keräävät käsilaukut, housut ja puserot siististi pois lattioilta ja tuoleilta tilaa viemästä.

Makuuhuoneen pieni pöytä saa kätevämmän korvaajan leveäportaisista tikkaista. Sen monille askelmille mahtuvat niin iltalukemisto, herätyskello, kännykkä kuin muut tarvikkeet, joita tapaat pitää vierelläsi nukkuessasi.

MTV3/shelterpop.com

Kuvat: Colourbox, Lehtikuva, MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.