Tiistain nopea pastaruoka ja kurkku-maapähkinäsalaatti 17.4.2001

Toim. Kati Nappa

Tiistain nopea pastaruoka

5-7 dl pastaa
vettä, suolaa, liraus öljyä
kastike:
noin 200 g parsakaalia, kesäkurpitsaa tai muita kasviksia
150 g sinihome-, maustettua sulate- tai tuorejuustoa
1-1 1/2 dl maitoa tai vettä
mustapippuria

Kypsennä parsakaali pieninä paloina höyryssä tai paista kesäkurpitsa kuutioina öljytilkassa pannulla tai käytä pääsiäispyhien tähdekasviksia. Laita pasta kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna vesi tai maito ja lisää juusto muruina tai nokareina. Anna sulaa. Lisää kasvikset ja mausta kastike mustapippurilla. Jos kastike on liian sakeaa, lisää joukkoon tilkka pastan keitinlientä. Valuta pasta ja kaada se kastikkeen joukkoon, sekoita ja tarjoa saman tien.

Kurkku-maapähkinäsalaatti

1 kurkku
1- 1,5 dl rouhittuja suolattuja maapähkinöitä
1/2 sitruunan tai 1 limen mehu
2-3 tl öljyä
1/4 tl chilihiutaleita tai ripaus chilijauhetta
2 rkl tuoretta silputtua tai 2 tl kuivattua minttua
Leikkaa kurkku viipaleiksi tai suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna salaatin maustua mielellään 20-30 minuuttia. Voit käyttää myös maapähkinöitä. Paahda ne pannulla, jolloin ruskea kuori irtoaa. Murskaa pähkinät.

Lue myös:

    Uusimmat