- palsternakka - 3 porkkanaa - 3 punajuurta - lanttu - sinihomejuusto - lakkahillo - tuore inkivääri - paistijauheliha
Antti Vahteran ja Tiina Klemettilän menu:
Punajuurikeitto
2 punajuurta salottisipuli 6 dl vettä mustapippuria suolaa ripaus cayannepippuria smetanaa
Kuori ja paloittele punajuuret pieniksi. Kuullota vähässä öljyssä kuumiksi ja lisää vesi. Anna kiehua kannen alla miedolla liedellä kypsiksi. Kaada seos tehosekoittimeeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Tarjoile smetana erikseen tai lisää lusikallinen lautasen päälle.
Lakkakeitto
1 dl lakkahilloa 6 dl vettä 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
Keitä lakkahilloa ja vettä muutama minuutti kattilassa. Siivilöi ja lisää raastettu inkivääri. Tarjoile keitto kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Palsternakka-aurajuusto
1 palsternakka 100 g raastettua aura -goldia 2 dl kermaa 2 dl maitoa mustapippuria
Kuori ja ja viipaloi palsternakka siivuiksi. Paista kevyesti vähässä öljyssä palsternakat ja lisää kerma sekä maito. Anna kiehua miedolla liedellä hetki. Lisää juusto ja mausta pippurilla. Tarkista suola.