Tiina Klemettilän kassi:

- palsternakka - 3 porkkanaa - 3 punajuurta - lanttu - sinihomejuusto - lakkahillo - tuore inkivääri - paistijauheliha

Antti Vahteran ja Tiina Klemettilän menu:

Punajuurikeitto

2 punajuurta salottisipuli 6 dl vettä mustapippuria suolaa ripaus cayannepippuria smetanaa

Kuori ja paloittele punajuuret pieniksi. Kuullota vähässä öljyssä kuumiksi ja lisää vesi. Anna kiehua kannen alla miedolla liedellä kypsiksi. Kaada seos tehosekoittimeeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Tarjoile smetana erikseen tai lisää lusikallinen lautasen päälle.

Lakkakeitto

1 dl lakkahilloa 6 dl vettä 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

Keitä lakkahilloa ja vettä muutama minuutti kattilassa. Siivilöi ja lisää raastettu inkivääri. Tarjoile keitto kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Palsternakka-aurajuusto

1 palsternakka 100 g raastettua aura -goldia 2 dl kermaa 2 dl maitoa mustapippuria

Kuori ja ja viipaloi palsternakka siivuiksi. Paista kevyesti vähässä öljyssä palsternakat ja lisää kerma sekä maito. Anna kiehua miedolla liedellä hetki. Lisää juusto ja mausta pippurilla. Tarkista suola.

Lanttua ja Wallenberginpihvi

150 g jauhettua naudan paistia henkeä kohden 1 munan keltuainen 0,5 dl kermaa mustapippuria suolaa nelimaustetta 1 silputtu paahtoleivän viipale

Tarkista että kaikki aineet ovat kylmiä. Sekoita lihaan keltuaiset ja kerma pienissä erissä sekoittaen. Mausta ja tarkista suola. Muotoile pihvi ja pyöritä pinnat tuoreleipäraasteessa. Paista pannulla kevyesti voissa, muista jättää pihvi mehukkaaksi sisältä. Kuori pieni lanttu ja kuutioi se. Keitä vähässä vedessä kypsäksi. Anna pyöriä tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää sekaan vähän raastettua inkivääriä ja tarkista suola.

Punajuuria viipaloituna balsamicon kera

punajuuri 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamicoa suolaa mustapippuria

Kuori ja viipaloi punajuuri langan ohuiksi viipaleiksi ja lisää lautaselle vieri viereen. Kaada päälle lusikallinen oliiviöljyä ja balsamicoetikkaa. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.

Lue myös:

    Uusimmat