Tietoliikennevalmiudesta uusien asuntojen myyntivaltti

Tietoliikennekaapeloinnista on tulossa yhä selvemmin merkittävä tekijä uusien asuntojen kauppaan. YIT-Yhtymä on jo mainostanut näkyvästi kaikkienYIT-Kotien tietoliikennevarustuksia, ja nyt myös Sato-yhtymä varautuu kaikkien asuntokohteittensa kaapelointiin.

Ensimmäinen kiinteillä tietoliikenneyhteyksillä varustettu talo valmistui jo vuosi sitten Espoon Laurinlahteen, ja tänä vuonna valmistuvat Vuosaaren Dockside sekä Herttoniemen Majakka. Niiden kaikkiin asuinhuoneisiin tulee CAT5-luokan 125 megahertsin kaapelointi. Kaapelointi tulee myös Arabianrannan kahteen taloon, ja sitä on suunniteltu Jollakseen rakennettaviin pientaloihin.

Ensimmäiset kohteet ovat vapaarahoitteisia omistusasuntoja, mutta Saton suunnitteluohjeita uusitaan parhaillaan siten, että myös kaikkiin vuokrataloihin tehdään vähintään reittivaraukset tietoliikenneyhteyksille. Jos aluekaapelointi on suunniteltu valokaapeliyhteyksin, varaudutaan taloissa samaan.

"Kaapelointi näyttää vaikuttavan selvästi asiakkaiden ostopäätöksiin. Tietokonesukupolvi osaa jo kysyä kaapelointia", toteaa johtaja Jouko Kuusela Sato-Rakennuttajat Oy:stä. Hän pitää kaapelointia asumisen suurimpana mullistuksena aikoihin.

Lue myös:

    Uusimmat