Tiesitkö: Näin helposti estät avokadon tummumisen – yllättävä niksi!

Avokadojen suurin ongelma on niiden nopea tummuminen: jos käytät avokadosta vain osan, voi loput hedelmästä olla jo muutaman tunnin päästä ikävän tummunut.

Herkullisien avokadojen ongelma on niiden nopea tummuminen. Sama ikävä ilmiö pätee myös esimerkiksi avokadosta valmistettuun guacamoleen: kastike olisi syötävä heti, jotta sen voi nauttia raikkaan vihreänä. Tummumisen estämiseen on olemassa monenlaisia kikkoja, joista osa toimii paremmin kuin toiset. Tässä parhaat kikat:

1. Säästä avokadosta se puolikas, jossa kivi on kiinni. Kivi hidastaa tummumista. Sama niksi pätee guacamoleenkin: upota kivi kastikkeeseen, kun laitat sen jääkaappiin.

2. Avokado tummuu hapen ansiosta. Mitä vähemmän happea, sitä vähemmän tummumista. Laita siis avokadon puolikas säilöön kiven kanssa esimerkiksi tiiviiseen muovirasiaan tai suljettavaan pussiin.

3. Sivele avokadon puolikas oliiviöljyllä, ennen rasiaan tai pussiin laittamista

4. Sivele avokadon puolikas sitruunan tai limen mehulla, ennen rasiaan tai pussiin laittamista

Paras niksi: Käytä sipulia!

Kaikista parhaiten avokadon saa kuitenkin säilymään yllättävällä niksillä:

Pilko isoja sipulilohkoja avokadon säilytysrasiaan. Laita avokadon puolikas kivineen lohkojen päälle niin, että kuori koskettaa sipuleita.

About.comin asiantuntijat testasivat eri tekniikat käytännössä. Katso videolta, millainen vaikutus tekniikoilla oli:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat