Tiesitkö? Mikrolla voi mehustaa, siivota ja leipoa!

Moni käyttää mikroa vain einesten lämmitykseen ja pakasteiden sulatukseen, mutta se on myös loistava apuri keittiön siivoamisessa ja vaikkapa mehun valmistuksessa.

Kauneushoitoja, mehustusta ja herkullisia leivonnaisia – ne kaikki onnistuvat tavallisella mikrolla! Unohda pelkkä makaronilaatikon lämmitys ja käytä kodinkoneen kaikki mahdollisuudet hyväksesi!

Sulaa vahaa käsissä

Kuuman öljyhoidon valmistus hiuksille vie mikroaaltojen ansiosta 10–20 sekuntia. Laita ruokaöljyä, kuten oliiviöljyä mikron kestävään kuppiin, levitä hiuksiin ja anna vaikuttaa 15 minuutista vaikka läpi yön.

Myös erilaiset naamiot ja vahat voit lämmittää mikrossa, mikäli ne on suunniteltu käytettäväksi lämpiminä.

Desinfioi mikron avulla

Desinfioi muoviset leikkuualustat mikrossa. Pese alusta hyvin, hiero sen pintaa sitruunanpuolikkaalla ja pistä sitten minuutiksi mikroon.

Jos sitruunasta tai limestä aikoo valmistaa juotavaa, on mikrosta taas hyötyä. Suoraan jääkaapista otettu hedelmä on kovempi ja kitsaampi antamaan mehua kuin huoneenlämmössä ollut tai hiukan lämmitetty yksilö. Laita sitrukset pikalämmitykseen 20 sekunniksi ennen puristamista ja mehutulos on runsaampi.

Hunajaa ja pähkinöitä

Kovettunut hunaja palaa takaisin nestemäiseen muotoonsa avaamalla purkin ja lämmittämällä keskilämmöllä puolesta minuutista minuuttiin.

Herkulliset pähkinät, leivänmurut ja kookos paahtuvat neljäsosassa ajasta, joka menisi tavanomaista uunia käyttämällä. Levitä makupalat lautaselle ja kuumenna korkealla asteella 2–3 minuutin ajan kääntäen herkkuja minuutin välein. Ota huomioon, että palaset jatkavat paahtumista noin minuutin mikrossa käyttämisen jälkeen.

Pullataikina tulossa

Hiivataikinan nostattamisessa huoneenlämmössä kuluu tavallisesti tunti tai kauemmin. Sama homma hoituu mikrossa vartissa. Laita taikina suureen kulhoon ja peitä se muovilla. Sijoita vedellä täytetty astia mikroon keskellään taikinakulho, ja lämmitä tuotosta alhaisella kymmenen prosentin teholla.

Kuumenna taikinaa kolmen minuutin ajan ja anna sen hautua jälkilämmössä vielä saman verran. Naksauta mikroaaltouuni päälle vielä kolmeksi minuutiksi ja anna taikinan tekeytyä sen jälkeen kuuden minuutin ajan. Taikinan massa kaksinkertaistuu.

MTV3/realsimple.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja