Mainos

Tienhaaran tuomio koveni hovioikeudessa

Laajan huumerikollisjengin johtajan Raimo Tienhaaran tuomio koveni tänään kahdella vuodella Helsingin hovioikeudessa. Hän sai 11 vuoden vankeusrangaistuksen useista huumausainerikoksista ja lukuisista kostoiskuista. Tienhaara on kiistänyt syytteet.

Hovioikeus piti suurimman osan käräjäoikeuden päätöksistä ennallaan, mutta tuomitsi Tienhaaran kahdesta tuhotyön yllytyksestä. Ensimmäisessä tuhotyön yllytyksessä oli kyse polttopulloista, jotka oli tarkoitettu rikoskomisarion pihaan, mutta ne heitettiin erehdyksessä viereiseen rakennukseen.

Toisessa tuhotyön yrityksessä oli kysymys käsikranaatin viemisestä toisen rikoskomisarion asunnon seinän viereen. Kranaatista puuttui alkuperäinen sytytin ja komisario ehti katkaista palavan tulilangan, niin että kranaatti ei räjähtänyt.

Tienhaaraa on aiemmin rangaistu useita kertoja huumerikoksista, kiskonnasta, räjäytyksistä ja niin sanotuista kostoiskuista. Lisäksi häntä on syytetty Helsingin veroviraston vastaisista pommi-iskuista vuosikymmenen alussa.

Apureiden tuomiot kovenivat

Myös Tienhaaran apurina pidetyn Ismo Kähkösen tuomio koveni hovioikeudessa. Hän sai nyt kahdeksan vuotta vankeutta aiemman seitsemän vuoden ja kuuden kuukauden tilalle. Toinen apuri Timo Partanen sai kahdeksan vuotta kuusi kuukautta vankeutta aiemman seitsemän vuoden tilalle.

Huumekuriirin ja väkivaltarikosten toteuttajan Timo Helteen vankilatuomioksi tuli kahdeksan vuotta ja kuusi kuukautta, missä on kaksi vuotta lisää aiempaan tuomioon. Muiden liigan jäsenten tuomiot pysyivät ennallaan.

Ismo Kähkönen, Timo Partanen, Markku Henriksson, Tony Viitala ja Raimo Tienhaara määrättiin yhteisvastuullisesti 50000 markan korvauksiin kivusta ja särystä, pysyvästä viasta ja haitasta sekä henkisistä kärsimyksistä Kimmo Mikluhalle, joka joutui törkeän pahoinpitelyn kohteeksi. Oikeuden mukaan pahoinpitely tehtiin kostoksi ja pelotukseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.