Mainos

Tienhaara sai 9 vuotta

Laajan huumerikollisjengin johtaja Raimo Anthoni Tienhaara tuomittiin perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa yhdeksän vuoden rangaistukseen useista heroiinin salakuljetuksista ja lukuisista kostoiskuista. Hän joutuu lisäksi maksamaan kostoiskuista useiden kymmenien tuhansien markkojen korvaukset.

Tienhaara organisoi heroiinin salakuljetukset Helsingin keskusvankilan sisältä. Heroiinia tuotiin Suomeen reilut kolme kiloa. Käytännössä tämä tapahtui vankilaan salakuljetettujen kännyköiden avulla. Salakuljetuksen antamaksi hyödyksi katsottiin 600000 markkaa.
Tienhaaran todettiin myös yllyttäneen palkollisiaan kranaattikostoiskuun yhtä Helsingin huumepoliisia vastaan. Lisäksi hän oli laatinut kostolistaa muutenkin poliiseista sekä yllyttänyt törkeään pahoinpitelyyn, jossa kohteena oli Tienhaaraa henkisesti loukannut asianajaja.

Tienhaara määrättiin sen ohella korvauksiin myös siitä, että hän käski ampumalla kolhimaan entistä jengiläistään. Tämä ilmiantoi edellisen kerran Tienhaaran huumetekemiset poliisille. Tämän ilmiannon seurauksena Tienhaara tuomittiin vuonna 1993 yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen törkeistä huumerikoksista.
Tienhaara on itse kiistänyt kaikki uusimmat syytteet ja sanoo lähimmän apurinsa taas ilmiantaneen hänen vallanhalujen vuoksi.

Apurit saivat jo tuomiot

Pari viikkoa sitten annettiin parillekymmenelle muulle liigan jäsenelle tuomiot Helsingin käräjäoikeudessa.
Pisimmän vankilatuomion, seitsemän vuotta kuusi kuukautta sai Ismo Kähkönen, jota on pidetty Tienhaaran apurina. Toinen apuri Timo Partanen sai seitsemän vuotta vankeutta. Myös huumeita välittänyt Tarmo Kylmänen passitettiin seitsemän vuoden vankeuteen.
Huumekuriiri Timo Helteen vankilatuomioksi tuli kuusi vuotta ja kuusi kuukautta. Salakuljetukseen sekaantuneelle Jyri Ahjokarille tuli viisi vuotta. Tony Viitala, joka tuomittiin vasikkana pidetyn miehen polveen ampumisesta, sai viisi vuotta vankeutta.

Tienhaaran edellinen tuomio on siis vuodelta 1993. Hänet todettiin laajan amfetamiiniliigan johtajaksi ja syypääksi myös koronkiskontaan.
Tienhaaran epäiltiin osallistuneen vuosina 1991 ja 1992 Helsingin veroviraston vastaisiin pommi-iskuihin, jotka aiheuttivat miljoonien vahingot.
Motiiviksi epäiltiin Tienhaaran katkeruutta verottajaa kohtaan. Veroviranomaiset olivat ihmetelleet, miten miehellä voi olla omakotitalo, autoja ja veneitä, mutta ei tuloa mistään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.