Tieliikenteen musta vuorokausi vei hengen kahdeksalta – "On selvää, että tavoitetta liikennekuolemien määrän vähentämiseksi ei saavuteta"

Suomen teillä on menehtynyt vuorokauden aikana seitsemän ihmistä – vakavin turma sattui tänään Pirkanmaalla – Liikenneturvan tutkimuspäällikkö kertoo, onko määrän suuruden takia syytä huoleen 3:05
Katso yllä olevalta videolta, miten koronarajoitusten poistaminen vaikuttaa Valtosen arvion mukaan liikenneturmien määrään.

Tieliikenteessä on ollut synkkä vuorokausi, kun yhteensä kahdeksan ihmistä kuoli vuorokauden aikana eri puolilla Suomea.

MTV:n Seitsemän Uutisissa vieraillut Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen kertoi, ettei kyseessä ole kuitenkaan ihan poikkeuksellinen vuorokausi.

– Ei se ihan poikkeuksellista ole. Tällaisia tavallista surullisempia päiviä osuu aina silloin tällöin kohdalle.

Tilastojen mukaan 2010-luvulla on ollut keskimäärin viisi sellaista vuorokautta vuodessa, kun tieliikenteessä on kuollut vähintään neljä ihmistä.

Valtonen kertoo, että tilastojen mukaan tänä vuonna on tähän mennessä kuollut liikenteessä lähes yhtä monta ihmistä kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Kuolemien määrä tulee ylittämään tavoitteen jo elokuussa

EU:n tavoite on ollut puolittaa liikennekuolemien määrä vuosikymmenessä, mutta Suomen osalta Valtonen ei usko, että tavoitteeseen päästään.

Suomen osalta tavoite on tänä vuonna 136, koska vuonna 2010 tiekuolemia oli 272.

– Tämä enintään 136 kuolleen määrä tulee menemään varmasti elokuussa rikki.

Valtosen mukaan tavoitteeseen ei tulla pääsemään monessa muussakaan Euroopan maassa.

Katso yllä olevalta videolta, miten koronarajoitusten poistaminen vaikuttaa Valtosen arvion mukaan liikenneturmien määrään.

Lue myös:

    Uusimmat