THL: Suomessa on todettu 280 uutta koronavirustartuntaa ja yksi koronakuolema, tehohoitopotilaiden määrä kasvoi

4:52
Koronakuolemien lukumäärä on puolittunut yli 90-vuotiailla joulukuun jälkeen. Miksi?

Suomessa on todettu 280 uutta koronavirustartuntaa, kerrottiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) yhteisessä tilaisuudessa.

Yhteensä Suomessa on nyt todettu 88  078 koronavirustartuntaa.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku koko maassa viimeisen kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohti on 54.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 3  020 koronavirustartuntaa, mikä on 1  383 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta ihmistä kohti oli torstaina koko maassa 54,5.Sairaanhoitopiireittäin korkein ilmaantuvuusluku on Päijät-Hämeessä, jossa se oli torstaina 100,2. Aiemmissa pahimmissa tautipesäkkeissä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluvut ovat alle 90, Husin alueella 88,9 ja Varsinais-Suomessa 82,7.

–  Päijät-Häme on ollut kohtuullisen korkealla tasolla ja jossain vaiheessa (se) oli tulossa alaspäinkin, mutta nyt sitten on tartuntaryppäitä ollut. Erityisesti Lahden seudulla on ollut runsaammin tartuntoja, jotka nyt sitten näkyvät tässä ja jatkotartunnoissa, STM:n johtaja Pasi Pohjola sanoi.THL:n ylilääkärin Otto Helveen mukaan Husin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla tapausmäärät ovat olleet selkeässä laskussa, vaikka viimeisten päivien aikana lasku ei ole edennyt samaan tahtiin kuin aiemmin.

–  Jäljitystieto kertyy aika hitaasti. Helsingin osalta saamme joka viikko aika hyvän analyysin. Sieltä on nähtävissä, että suuret tartunnanlähteet, kuten suuret rakennustyömaat, isot juhlat ja tällaiset ovat jääneet vähemmälle. Tilanne on korjaantunut ja siihen on myös pyritty. Vaikutelma on se, että hyvinkin tasaisesti on kohdentunut tartuntojen väheneminen ja se on tietysti hyvä asia. Sitten jos joku suuri rypäs tulee, niin tartunnat pompahtavat nopeasti korkealle, STM:n strategiajohtaja Voipio-Pulkki lisäsi.Pienin ilmaantuvuusluku on Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella, 1,3.

Yksi koronakuolema, tehohoitopotilaita lisää 

THL kertoi torstaina myös, että Suomessa on yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema. Yhteensä Suomessa on kuollut 919 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin pandemian alusta lähtien.

Lisäksi THL kertoi tietoja sairaalahoitoa tarvitsevien määrästä. Torstaina sairaalahoitoa tarvitsi 127 potilasta, joista 27 oli tehohoidon tarpeessa. Tehohoitoa tarvitsevien määrä kasvoi keskiviikkoon verrattuna kolmella ihmisellä.

Erikoissairaanhoidon osastoilla oli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi 68 ihmistä ja heidän määränsä oli laskenut eilisestä viidellä. Perusterveydenhuollon osastoilla oli torstaina 32 ihmistä, yksi vähemmän kuin keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja