THL muutti arviotaan: Kaikki yli 16-vuotiaat saaneet rokotteen heinäkuun alkuun mennessä Suomessa

Suomalaisten rokotustahti moninkertaistuu, povaa THL – tässä ajassa valtaosa yli 16-vuotiaista on rokotettu 1:39
Katso video: Suomalaisten rokotustahti moninkertaistuu, povaa THL – tässä ajassa valtaosa yli 16-vuotiaista on rokotettu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut pitkin vuotta erilaisia arvioita siitä, missä vaiheessa eri väestöryhmiä Suomessa rokotetaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Mia Kontio kertoo MTV Uutisille, että kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat suomalaiset ovat saaneet rokotteen heinäkuun alkuun mennessä.

– Me odotamme, että kesäkuun lopussa tai viimeistään heinäkuun alussa kaikki yli 16-vuotiaat olisivat saaneet yhden rokoteannoksen.

Arvio on merkittävästi erilainen kuin aiemmin. Vielä tälläkin hetkellä THL:n verkkosivuilla olevan kuvan mukaan "muun aikuisväestön" -rokotukset alkaisivat vasta kesä-heinäkuun taitteessa ja kaikki olisivat saaneet ensimmäisen annoksen lokakuun lopulla. Rokotusaikataulu on arvioitu maaliskuun alussa. 

Kontion mukaan Pfizerin ja Biontechin rokotetta on tullut hyvin luotettavasti ja jopa enemmän kuin on luvattu.

– Huhtikuun alussa sitä on tulossa vieläkin enemmän. Astra Zeneca on ollut hyvinkin vaihteleva ja toimitusmäärät ovat muuttuneet päivän varoitusajalla, Kontio kertoo. 

Ikääntyneiden ja muiden riskiryhmäläisten rokotukset ovat tällä hetkellä käynnissä.

– Tämänhetkisen arvion mukaan huhtikuun puolessavälissä yli 70 vuotta täyttäneet olisivat saaneet ainakin yhden rokoteannoksen ja ykkösriskiryhmäläiset olisivat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen huhtikuun loppuun mennessä. 

Juttua päivitetty 18.3.2021 klo 8.30: Lisätty tietoa aiemmasta arviosta ja lisätty kommentti rokotetoimituksista. Lisäksi otsikkoa muutettu. 

Lue myös:

    Uusimmat