Therese Johaugin kompuroinnilla suuret seuraukset – norjalainen joukkuetoveri raivostui

Tour de Skin perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin yhteislähtökilpailussa nähtiin dramaattisia vaiheita, kun Norjan Therese Johaug ja Ingvild Flugstad Östberg kompuroivat keskenään kisan ratkaisuhetkillä.

Kilpailun voitosta taistellut Johaug kompurointi radan viimeisessä nousussa aiheutti myös Östbergin kaatumisen ja sauvarikon, mikä pudotti kaksikon kärkikolmikon ulkopuolelle. Vahvalta läpi kilpailun näyttänyt Östberg suivaantui takaiskustaan silminnähden ja huitoi maalissa sauvaansa vihaisena.

– Minulla oli vielä voimaa viimeiseen mäkeen, joten se tapahtui pahimpaan mahdolliseen aikaan. Minä raivostuin vähän, kun tiesin pystyväni taistelemaan tänään voitosta, Östberg sanoo NRK:n mukaan.

Neljänneksi sijoittunut Johaug pyysi tilannetta kuitenkin nopeasti anteeksi viidenneksi sijoittuneelta Östbergiltä.

– Therese pahoitteli tilannetta ja sanoi, että se ei ollut tahallista, Östberg kertoo.

Tour de Skin kokonaiskiertuetta vielä johtava Johaug oli yllättävissä vaikeuksissa läpi kilpailun. Johaug nimittäin kaatui jo ensimmäisen hiihtolenkin aikana pitkän laskun jälkeisessä kaarteessa.

– Tulin hieman äkillisesti sisämutkaan ja yksinkertaisesti liukastuin. Kaatumisen jälkeen tuntui, ettei oikein ollut minun päiväni, Johaug summaa kilpailuaan.

Lue myös:

    Uusimmat