Tex-mex-silakkapihvit, veneperunat ja kiisseli pakastemarjoista 23.1.2001

Toimittaja Marita Suontausta

Tex-mex-silakkapihvit


400 - 500 g silakkafileitä
taco-, salsa- tai mietoa chilikastiketta
2 dl juustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
ripaus chiliä
0,25 tl suolaa
2 dl maissihiutaleita (= aamiaismuroja)

1. Aloita ruoan valmistus perunoista. Valmista vasta sen jälkeen silakkapihvit.
2. Levitä puolet fileistä nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Sivele maustekastiketta reilu teelusikallinen fileille.
3. Mausta juustoraaste paprikajauheella ja chilillä ja ripottele puolet juustoraasteesta silakoille. Nosta juustottomat fileet nahkapuoli ylöspäin kansiksi juustofileille.
4. Murskaa maissihiutaleet kourassasi ja sekoita murska lopun juustoraasteen sekaan.
5. Ota perunapelti uunista ja siirrä perunat pellin toiseen reunaan.
6. Nosta silakkapihvit perunoiden seuraksi pellille.
7. Ripottele loppu juustoraasteseos pihveille.
8. Paista noin 15 min, kunnes perunat ja pihvit ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Jos kaipaat kastiketta ruoalle, saat sitä helposti sekoittamalla kermaviilin tai ranskankerman joukkoon sitruunamehua ja sitä maustekastiketta, jolla maustoit pihvit.

Veneperunat

4-6 perunaa
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
0,25 tl jauhettua valkopippuria
(ripaus chiliä)
1/2 tl suolaa
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Pese perunat hyvin ja halkaise ne. Leikkaa perunan puolikkaat puoliksi tai kolmeen osaan pitkittäin jolloin saat veneen mallisia paloja.
3. Levitä perunaveneet pellille leivinpaperin päälle.
4. Sekoita mausteet öljyn joukkoon ja levitä seos leivinsiveltimellä perunoille.
5. Paista perunoita noin 10-15 minuuttia uunissa.

Kiisseli pakastemarjoista

5 dl laimennettua mehua
2,5 rkl perunajauhoja
n. 3 dl pakastemarjoja
pinnalle 1 tl sokeria
1. Laimenna mehutiivisteestä melko voimakkaan makuinen juoma.
2. Sekoita mehu ja perunajauhot kattilassa sekaisin.
3. Nosta kattila liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kirkastuu, sakenee ja näet ensimmäiset kuplat.
4. Nosta kattila pois liedeltä.
5. Kaada kohmeiset marjat kulhoon ja kuuma kiisseli niiden päälle.
6. Ripottele sokeri pinnalle ja jäähdytä.

Lue myös:

    Uusimmat