TESTI: Mitkä värit pukevat sinua parhaiten? Selvitä värityyppisi!

Yksi sädehtii sinisessä, toinen hehkuu parhaiten punaisessa ja kolmas kaunistuu verhoutumalla vihreään. Oman vuodenvärityypin tunnistaminen auttaa valitsemaan juuri itselle imartelevimmat vaate- ja meikkivärit.

Pukeutumisneuvoja Kikka Seppä opastaa kirjassaan Löydä oma tyylisi – Joka naisen pukeutumisopas (Minerva) hyvän pukeutumisen saloihin. Oman tyylin löytämistä helpottaa itselle sopivien värisävyjen tunnistaminen.

Parhaimmillaan sopivat sävyt vaatteissa saavat silmät säihkymään ja ihon hehkumaan, mutta pahimmillaan värit puolestaan voivat korostaa vaikkapa ihon virheitä. Värityyppinsä tunteminen helpottaa myös eri vaatteiden yhdistelemistä harmonisiksi asukokonaisuuksiksi: tyypillesi sopivat värit sointuvat useimmiten myös kauniisti yhteen toistensa kanssa.

Oheinen testi pohjautuu Sepän kirjassaan esittelemiin värityyppeihin, mutta on leikkimielinen ja suuntaa-antava. Ihonsävyn lämpimät tai viileät vivahteet ovat tärkeitä värityypin määrittämisessä, mutta Seppä huomauttaa, että joskus ihonväri voi olla myös neutraali. Silloin kannattaa kokeilla eri värejä kasvojaan vasten parhaiden pukeutumisvärien löytämiseksi.

Omia suosikkivärejään ei tarvitse testituloksen takia hylätä, mutta värityyppinsä tunnistamalla voi löytää uusia, yllättäviä suosikkisävyjä. Luota siis omaan vaistoosi ja värisilmääsi! Halutessasi voit hakeutua myös ammattilaisen luokse värikartoitukseen.

Lue myös:

    Uusimmat