Terveystalon kannattavuus parani loppuvuonna – koronatestaus kompensoi muun kysynnän laskua

Terveystalon oikaistu liikevoitto oli loka-joulukuussa 39,3 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 32,3 miljoonaa. Liikevaihto kasvoi 280 miljoonaan euroon. 

Yhtiön koko vuoden tulos kuitenkin laski 102 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli ollut 115 miljoonaa euroa. Liikevaihto puolestaan pieneni neljä prosenttia hieman alle miljardin euron.

Toimitusjohtaja Ville Ihon mukaan yhtiön digipalveluissa nähtiin koronavuonna kasvuyhtiöille tyypillistä nousua. Kaiken kaikkiaan digitaalisten käyntien määrä nelinkertaistui edellisvuodesta, ja niitä tehtiin yhteensä 700  000 kappaletta.

– Kaikista käynneistä jopa 26 prosenttia toteutui etänä, joko digitaalisissa kanavissa tai puhelimitse, Iho toteaa tiedotteessa.

Digitalisaatiossa ja automatisoinnissa mahdollisuuksia

Ihon mukaan yhtiö näkee edelleen suuria mahdollisuuksia parantaa asiakasarvoa ja tuottavuutta digitalisaation keinoin.

– Työterveyden perusprosessien tulisi hoitua digitaalisesti yhtä sujuvasti kuin asuntolainahakemukset verkossa, ja osia hoitopolun rutiininomaisista vaiheista on mahdollista automatisoida tai hoitaa etänä, hän jatkaa.

Koronavuosi haastoi yhtiön palvelujen kysyntää. Ihon mukaan koronavirustestien tekeminen kuitenkin kompensoi yleistä kysynnän laskua ja aikaisemminkin kasvaneet hyvinvoinnin palvelut jatkoivat edelleen kasvu-uralla.

Myös mielenterveyden haasteet yleistyivät, vaikka samalla kausiluontoiset ylähengitystieinfektiot vähenivät. 

Lue myös:

    Uusimmat