Mainos

Terveydenhuoltouudistus läpi Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain korkein oikeus on pitänyt voimassa kohutun ja kiistellyn terveydenhuoltouudistuksen. Päätös on merkittävä voitto presidentti Barack Obamalle.

Oikeuden mukaan Obaman uudistuksen keskeinen kohta, vaatimus pakollisesta terveysvakuutuksen ostamisesta, ei ollut perustuslain vastainen.

Monimutkaisen päätöksen mukaan vakuutuksen ostamisvaatimus on verolakien mukainen. Päätös oli tiukin mahdollinen äänin 5-4 ja yllättävä. Yleisesti oli ennustettu, että päätös olisi ollut päinvastainen.

MTV3:n Washingtonin kirjeenvaihtajan Päivi Sinisalon mukaan oikeuden päätös on huikea voitto Obamalle ja antaa nostetta hänen pyrkimyksilleen toiselle presidenttikaudelle.

– Tämä tarkoittaa, että kiistelty uudistus voi jatkua suunnitellusti. Jokaisella amerikkalaisella voi olla terveysvakuutus kahden vuoden kuluttua, hän kertoo.

Vastustajat voivat tosin Sinisalon mukaan saada oikeuden päätöksestä lisää vettä myllyynsä. Varsinkin kohta pakollisesta vakuutuksesta on erittäin epäsuosittu vastustajien keskuudessa.

Myös Obaman vastustaja presidenttikisassa, republikaanien Mitt Romney, on sanonut pakollisen terveysvakuutuksen olevan huono ajatus.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Sinisalon juttu Washingtonista (Kymmenen uutiset 28.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.