Tervetuloa sään vuoristorataan: Upeaa paistetta seuraa karmea pyry ja vaarallinen ajokeli – sitten föhn löyhäyttää yli +5 astetta!

Perjantai 2.2. Tänään on viikon aurinkoisin päivä 3:09
Katso tästä sääennuste viikonlopulle!

Tänään perjantaina kelpaa nauttia lähes keväisestä auringonpaisteesta. Sitten saapuu pyry, ja pienen pilkahduksen jälkeen talvi palaa toden teolla.

– Näyttää kesältä, mutta 20 astetta liian kylmää, tuo on jäätä eikä järvi, meteorologi Pekka Pouta kuvailee MTV Uutisiin lähetettyä upeaa sääkuvaa.

Viikonloppu alkaa lumisateilla, kertoo Ilmatieteen laitos. Maan länsiosaan saapuu tänään illalla lumisadealue, joka levittäytyy yön aikana muualle maahan. Länsirannikolla voi myös sataa vettä tai räntää.

– Kaikki mitä (etelään) tulee, sulaa, Pekka Pouta kuitenkin toteaa.

Lauantaina nimittäin puhaltaa föhn, ja Suomen eteläosissa voidaan päästä jopa yli viiden plusasteen. Lauantaina sataa lunta etenkin idästä maan pohjoisosaan yltävällä alueella, ja sinne voi kertyä viitisen senttiä lisää lumipeitettä.

Sateen jäljiltä ajokeli on kuitenkin huono koko maassa lauantaiaamuna. Lunta tulee maan länsiosassa enimmillään neljä senttimetriä ja idässä sekä pohjoisessa 3–8 senttimetriä.

Myös jalankulkijoiden kannattaa varoa liukkautta etenkin lauantaina.

–  Aamulla voi olla jään päällä lunta ja päivällä vettä. Varovainen kannattaa olla, Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologi Jani Parviainen sanoi STT:lle.

Sunnuntaina sää viilenee. Sää on etelä- ja länsirannikolla nollan tuntumassa, muualla on pikkupakkasta. Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa tulee ajoittain sankkojakin lumisateita. Muualla maassa on poutaa ja vaihtelevaa pilvisyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat