Mainos

Terrorismi kääntynyt kehitysmaihin

Tilastojen mukaan Euroopassa ei tällä hetkellä ole juurikaan järjestäytynyttä terrorismia.

Tutkija Teemu Sinkkonen Ulkopoliittisesta instituutista arvioi, että syy löytyy muun muassa poliisitoiminnan ja tiedonvaihdon tehostumisesta.

- Toisaalta se voi kuvastaa myös sitä, että kiinnostus terroritoimintaan on vähentynyt. On havaittu, ettei se ole kovinkaan toimiva tapa saavuttaa haluttuja tavoitteita, Sinkkonen toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

- Mitä islamistiseen toimintaan tulee, niin varmasti nämä Pohjois-Afrikan väkivallattomat mielenosoitukset ja sitä kautta saavutetut tulokset ovat antaneet toisenlaista esimerkkiä siitä, millä keinoilla tavoitteita saavutetaan.

Maanpuolustuskorkeakoulun erikoistutkija Tommi Koivula huomauttaa, että kehityksen kääntöpuolena terrorismi on siirtynyt yhä enemmän kehitysmaihin.

- Joissakin Afrikan valtioissa ja niiden pääkaupungeissa sekä Arabimaissa on helpompi räjäytellä pommeja ja tehdä näyttäviä terrorispektaakkeleja kuin eurooppalaisissa kohteissa.

(MTV3)

Katso Maanpuolustuskorkeakoulun Tommi Koivulan sekä Ulkopoliittisen instituutin Teemu Sinkkosen haastattelu:(Huomenta Suomi 22.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.