Teräsbetoni Suomen edustaja Euroviisuissa

Suomen edustaja vuoden 2008 Eurovision laulukilpailuissa on Teräsbetoni kappaleella Missä miehet ratsastaa. Kappaleen on säveltänyt J. Ahola. Teräsbetoni sai liki 39 prosenttia yleisöäänestyksen äänistä.

Toiseksi eniten puhelinäänestyksessä ääniä sai Kari Tapio. Kolmanneksi sijoittui Cristal Snow. Ääniä annettiin kaikkiaan 340 000.

Teräsbetonin kolossit kertovat, että bändi ei ole muuttanut show'taan euroviisuja varten "mitenkään". He esiintyvät viisuissa aivan samalla tavalla kuin vaikkapa metalliväen Tuska-festarilla.

- Ainoa ero on siinä, että euroviisuesityksessä meillä ei ole kitaroissa piuhoja.

- Showmeininki näyttää myös pääsevän esille. Kisaanhan on tulossa jopa laulava kalkkuna. Mutta Teräsbetoni pistää kalkkunan pataan ja syö sen jouluna, betonimies A. Järvinen ennakoi.

"Serbiaan mennään oli tilanne mikä hyvänsä"

Miehet myös lupasivat lähteä Serbiaan olosuhteista riippumatta.

- Tottakai lähdetään. Martti Ahtisaaren perässä mennään, miehet selvitti.

Muutamat artistit ilmoittivat jo aiemmin harkitsevansa osallistumista Euroviisuihin, jos mellakointi Serbiassa jatkuu.

Teräsbetoni oli kuluneella viikolla useissa eri mielipidemittauksissa ennakkosuosikki. Se näkyi ja kuului myös Kulttuuritalon finaalissa, missä bändi villitsi euroviisufanit raikuviin suosionosoituksiin jo ennen esityksen alkua. Potin räjäytti huikea pyroshow. Lähes samantasoiset hurraukset saivat myös Cristal Snow ja kolmen kärjestä pudonnut Movetron.

Finaalin aluksi lavalla nähtiin alkukarsinnoissa pudonneet artistit, jotka saivat toisen mahdollisuuden lunastaa finaalipaikkansa. Puhelinäänestyksessä jatkoon päätyivät Vuokko Hovatta ja rock-yhtye Crumbland.

Suomen viisuedustajan tittelistä kilpaili kaikkiaan kaksitoista artistia. Kari Tapio, Mikael Konttinen, Jenna, Cristal Snow, Vuokko Hovatta, Jippu, Kristan Meurmann, Movetron, Crumbland, Hanna Marsh, Teräsbetoni ja Ninja.

Suomen edustussävelmäksi valittu kappale kuullaan 20. toukokuuta Eurovision laulukilpailun ensimmäisessä semifinaalissa Belgradissa.

Euroviisuista lisää maanantaina Huomenta Suomessa

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat