Teppo Ruohosen kassi:

- lohimedaljonki - suppilovahveroita - puolukoita - hunajameloni

Teppo Ruohosen ja Markus Maulavirran menu:

Hunajamelonikeitto

hunajamelonia 1 dl puolukkaa 1 dl valkoviiniä pieni pala inkivääriä

Koverra meloni ja soseuta liha tehosekoittimessa puolukoiden kera. Laita mukaan myös inkiväärin pala. Lisää loraus valkoviiniä, suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria jos melonia ei ole tarpeeksi makea. Tarjoa joko melonin kuoresta tai lautaselta.

Lohi-suppilovahverowokki

pala kuutioiksi leikattua lohta sipulia puolikkaiksi renkaiksi leikattuna pari rkl soijaa viipale leipää tippa öljyä

Kuumenna öljy. Lisää sipulirenkaat ja suppilovahverot. Käristä kuivaksi ja lisää lohikuutiot, anna kypsyä hetki ja lisää soijaa.

Grillattua lohta ja puolukkakastiketta

lohiperhonen 1 dl puolukkaa 1 dl smetanaa nokare voita hieman vettä

Keitä puolukat vesitilkan kanssa ja soseuta. Lisää smetana ja nokare voita. Sekoita tehosekoittimella tai sauvalla. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja laita lohipala pannulle, grillaa molemmin puolin pari minuuttia. Tarjoa puolukkakastikkeen ja vihannesten kera. Paista tai paahda leipäviipaleet ja tarjoa paistetun sienisalaatin kera.

Lue myös:

    Uusimmat