Mainos

Teollisuushalli tuhoutui Kemissä - miljoonavahingot

Puukuitueristeitä valmistavan Sepa Oy:n teollisuushallin palosta aiheutui useiden miljoonien eurojen vahingot Kemissä keskiviikkoiltana.

Tuli tuhosi parintuhannen neliön suuruisen hallin kokonaan. Maan tasalle paloi myös varasto, jossa oli tuhansia paketteja eristeitä.

– Näky on lohduton. Ei täällä ole mitään jäljellä, tehtaanjohtaja Hannu Manninen huokaisi illalla. Hän kiiruhti palopaikalle kesken kesälomansa Oulusta.

Mannisen mukaan tuotantoon tulee vuosien katkos. Hän sanoo, että koko tehdas täytyy rakentaa uudestaan. Se tietää isoja kustannuksia, sillä pelkästään uuden tehdaslinjaston rakentaminen maksaa miljoonia.

Tehtaalla työskenteli yksitoista henkilöä. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

– Normaali tuotanto oli käynnissä ja iltavuoro töissä, Manninen toteaa.

Hänen mukaansa tehtaan laitteisto oli tarkastettu ja kaiken piti olla kunnossa.

Myös teurastamolle vahinkoja

Liekit levisivät Sepan teollisuushallista myös Veljekset Rönkä Oy:n teurastamon noin tuhannen neliön tarvikevarasto- ja pakastinrakennukseen. Myös ne paloivat maan tasalle.

– Palopaikalla oli kymmenien metrien liekit. Savupilviä näkyi Haaparannalle asti, Veljekset Rönkän toimitusjohtaja Veikko Oljakka kuvaili.

Hän arvioi, että lihatalolle koituu palosta usean sadan tuhannen euron vahingot. Jalostaminen jatkuu kuitenkin normaalisti.

Pelastuslaitoksen mukaan tuli uhkasi myös Ahava Oy:n konekorjaushallia. Se saatiin kuitenkin suojattua suuremmilta vahingoilta.

Palopaikalla oli räjähdysvaara, sillä Sepan teollisuushallin kupeessa sijaitsee noin kymmenen kuution kokoinen nestekaasusäiliö. Pelastuslaitoksen mukaan säiliön räjähtämistä estettiin jäähdyttämällä. Työn oli määrä jatkua torstaihin asti.

Hälytys suurpalosta tuli hieman ennen puolta kuutta illalla. Palo alkoi tiettävästi tuotantolinjalta. Syttymissyytä ei vielä tiedetä.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.