Teltassa yöpyneet Teemu ja Assi heräsivät varkaiden iskuun kansallispuistossa

Telttailijat joutuivat varkauden kohteeksi.

Teemu Tiihonen ja Assi Lempinen heräsivät erikoiseen ryminään Tiilikkajärven kansallispuistossa Venäjänhiekan leiriytymisalueella maanantaina 16. heinäkuuta. Ääntä pitivät varkaat, jotka veivät teltasta rinkan. Itä-Suomen poliisi vahvistaa tapauksen MTV Uutisille.

Aiheesta uutisoivat aiemmin Yle ja Kainuun Sanomat.

Oltiin teltassa nukkumassa ja herättiin semmoiseen ryminään tai kiskaisuun. Telttakangas piti ääntä, sen jälkeen alkoivat heti juoksuaskeleet, Tiihonen selittää tapahtumien kulkua.

Tiihosen mukaan viereisessä teltassa yöpyneet henkilöt olivat kuulleet ihmisten ääniä teltan ulkopuolelta jo ennen kuin rinkka varastettiin.

Astuttuaan ulos teltasta Tiihonen näki, kuinka varkaat olivat jo juoksemassa kaukana. Hän ei ole varma, kuinka monta varasta paikalla oli ollut.

Tiihonen juoksi varkaiden perään ilman kenkiä

Tiihonen lähti varkaiden perään heti tajuttuaan, että rinkka oli varastettu. Varkaat juoksivat kohti metsää ja Tiihonen juoksi heidän peräänsä ilman kenkiä.

Viereisestä teltasta astui ulos nainen, joka kysyi, varastettiinko Tiihoselta ja Lempiseltä mitään. Nainen lähti varkaiden perään yhdessä Tiihosen kanssa, jotta hänen ei tarvitsisi juosta varkaiden perään yksin.

Varkaat olivat jo kuitenkin kaukana, kun Tiihonen ja naapuriteltassa yöpynyt nainen lähtivät heidän peräänsä. Heitä ei saatu kiinni.

Se ei ollut mikään Tom Cruise - tai James Bond -tyyppinen takaa-ajo.

Varastetussa rinkassa oli ollut vaatteita, vesipulloja ja lamppuja.

Vesipullo ja lamppu löytyivät meidän teltan ja halonhakkuupaikan väliseltä metsäreitiltä.

Rinkkaa ei ole toistaiseksi löydetty. Tiihonen oli tehnyt julkaisun Facebookin Kansallispuistot tutuiksi -ryhmään. Hän kysyi ryhmässä, onko varastetusta rinkasta tehty havaintoja.

Kukaan ei ole ilmoittanut Facebookissa tai ottanut yhteyttä, että olisi nähnyt sitä missään.

Pelottava kokemus

Tiihonen järkyttyi tapauksesta.

Meidän puolesta tavaran katoaminen ei ole suurin murhe. Vaan se, että henkilökohtaiselle alueelle tullaan silloin, kun ollaan nukkumassa. Herätys oli järkyttävä terveelle aikuisellekin.

Mietin, että jos siellä olisi ollut lapsia tai vanhuksia, he olisivat varmaan säikähtäneet ihan kunnolla. Itsekin säikähdin, hän jatkaa.

Tiihonen uskaltaa telttailla joskus jatkossakin, muttei aivan vielä.

Tätä pitää vähän pureskella. Ei heti kyllä lähdetä, se oli pelottava tilanne.

Lue myös:

    Uusimmat