Mainos

TeliaSonera vähentää 2900 työntekijää

Teleyhtiö TeliaSonera aikoo vähentää tänä vuonna 2900 työntekijää, joista kolmasosa eli noin tuhat Suomesta. Vähennykset liittyvät yhtiön tehostamistoimiin.

Yhtiön viestintäjohtaja Ahti Martikainen kertoo, että Telia-Sonera käyttää irtisanomisissaan osaamiskeskus-mallia. Siinä työnsä menettäville pyritään löytämään uusi työpaikka yhtiön sisältä.

- Työntekijä siirtyy osaajakeskukseen, missä hän saa vajaan vuoden ajan hakea paikkaa, kouluttautua ja olla harjoittelijana. Tämän osaajakeskus-menettelyn kautta olemme noin kolmasosan näistä osaajakeskukseen sijoitetuista pystyneet työllistämään takaisin Suomeen, Martikainen kertoo.

Martikainen kertoo, että työtehtäviä teleyhtiössä muuttaa perinteisestä lankamaailmasta mobiilimaailmaan siirtyminen.

- Täytyy muistaa, että tämä ilmoitettu luku, eli tämä kolmasosa, tarkoittaa vajaata tuhatta työtehtävää vajaan kahden vuoden aikana. Se on sitä samaa tasoa, mitä on tapahtunut viimeisen kahden vuoden aikana. Mitään lähiviikkoina tapahtuvaa joukkoirtisanomista ei tule tapahtumaan, Martikainen sanoo.

Toimihenkilöunioni tyrmistyi TeliaSoneran päätöksestä

Toimihenkilöunioni on tyrmistynyt TeliaSoneran vähennysten suuruudesta. Unionin mukaan henkilöstö on jo nyt uupumassa työtaakan alle aiemmin tehtyjen leikkausten vuoksi.

Toimihenkilöunioni on kutsunut TeliaSonerassa työskentelevät luottamusmiehet koolle ensi tiistaiksi. Kokouksessa pohditaan mahdollisia vastatoimenpiteitä.

TU huomauttaa myös, että työpaikkojen leikkaajana on jälleen valtionyhtiö. Suomen valtion omistusosuus TeliaSonerasta on 14 prosenttia.

Viime vuonna vähennettiin 750 työpaikkaa

Suomen ja Ruotsin liiketoiminnoissa vuosina 2008 ja 2009 toteutettavilla tehostamistoimilla arvioidaan saavutettavan noin viiden miljardin kruunun vuotuiset bruttosäästöt, kertoo Kauppalehden nettisivut.

Järjestelyistä arvioidaan aiheutuvan noin 400 miljoonan euron kulut, joista yli puolet tulee tälle vuodelle.

TeliaSoneran tulos ennen kertaluonteisia eriä nousi lähes 3 miljardiin euroon. Liikevaihto kasvoi lähes 6 prosenttia yli 10 miljardiin euroon.

Viime vuonna TeliaSonera leikkasi 750 työpaikkaa. Martikaisen mukaan kolmasosa osaamiskeskukseen siirtyneistä työntekijöistä on löytänyt töitä yhtiön sisältä. Loput ovat hyväksyneet irtisanoutumispaketin.

Maajohtaja vaihtui

TeliaSonera on vaihtanut Suomen maajohtajaa. Uudeksi maajohtajaksi nimitettiin Esa Rautalinko, kun Juho Lipsanen siirtyy työskentelemään konsernin pääkonttoriin Tukholmaan.

45-vuotias Rautalinko on vastannut kaksi vuotta yhtiön mobiililiiketoiminnasta. Hän jatkaa myös tässä tehtävässä. Ennen TeliaSoneraa Rautalinko työskenteli muiden muassa panimoyhtiö Scottish & Newcastlen Pohjoismaiden kehitysjohtajana ja Hartwallin markkinointi- ja vientijohtajana.

Maajohtaja vastaa TeliaSonerassa muun muassa työmarkkinakysymyksistä ja viranomaisyhteyksistä. Varsinaista maakohtaista organisaatiota TeliaSonerassa ei enää ole, vaan konserni on jaettu kansainvälisiin liiketoiminta-alueisiin.

Vajaat kolme vuotta Suomen-maajohtajana toiminut Juho Lipsanen jatkaa TeliaSoneran johtoryhmässä. Hän vastaa konsernin yritysmyynnistä ja kansainvälisistä asiakkaista Pohjoismaissa ja Baltiassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.