Mainos

Tele2 osti espanjalaisen Comunitel-operaattorin

Jo 25 maassa toimivan Tele2:n tavoitteena on tulla Espanjan suurimmaksi halpaoperaattoriksi. Se haluaa myös Espanjan kasvaville laajakaistamarkkinoille.

Euroopan suurin halpaoperaattori, ruotsalainen Tele2 on ostanut Comunitelin, joka on yksi Espanjan suurimmista operaattoreista.

Jo 25 maassa toimivan Tele2:n tavoitteena on tulla Espanjan suurimmaksi halpaoperaattoriksi. Se haluaa myös Espanjan kasvaville laajakaistamarkkinoille: vasta kahdeksalla prosentilla espanjalaisista on laajakaista, mutta luvun uskotaan yli kolmikertaistuvan vuoteen 2009 mennessä.

Vuonna 1996 Tukholman pörssiin listatulla Tele2:lla on asiakkaita nyt noin 29 miljoonaa, kun asiakasmäärä kasvoi Comunitel-kaupassa 76000:lla. Yhtiö aikoo vähentää kokonaiskustannuksiaan maassa jopa 14 miljoonalla eurolla vuodessa yrityskaupan tuomien synergiaetujen avulla.

Tele2 maksoi Comunitelista 257 miljoonaa euroa yhtiön 99,9-prosenttisesti omistaneelle portugalilaiselle ONI Groupille. Vuonna 1998 perustetun Comunitelin liikevaihto on 174 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee noin 470 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.