Teknologiateollisuus ja Ammattiliitto Pro ovat päässeet sopuun – liittojen vielä hyväksyttävä neuvottelutulos

Teknologiateollisuus ja Ammattiliitto Pro ovat päässeet sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sopuun toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta, liitot kertovat Twitterissä. Liittojen hallintojen täytyy vielä hyväksyä neuvottelutulos, jota käsitellään maanantaina.

Liittojen on tarkoitus kertoa sopimuksen sisällöstä vasta kokousten jälkeen.

Ammattiliitto Pron ilmoittama lakko teknologiateollisuudessa alkoi tänään. Työnseisaus päättyy, mikäli neuvottelutulos hyväksytään, Pro kertoo sivuillaan.

Lakon kohteena on noin 90 teknologiayritystä ja 10 000 toimihenkilöä eri puolilla maata.

Pro on lisäksi aikaisemmin ilmoittanut toisesta lakonuhasta, joka koskisi koko toimialaa. Tämä lakko alkaisi 24. helmikuuta ja jatkuisi maaliskuun alkuun asti.

Työaika keskiössä

Pron hallitus hylkäsi lauantaina sovintoesityksen teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työriitaan.

Liitto kertoi tuolloin sivuillaan, että esityksen työaikaan liittyvät kirjaukset olisivat heikommat kuin nykyisessä työehtosopimuksessa.

– Sovintoesityksen selkeät puutteet liittyivät työaikaan ja sen sijoitteluun: niin sanotut kiky-tunnit säilyisivät osittain työehtosopimuksessa niin, että ansionmenetys toimihenkilölle olisi jopa suurempi kuin nykyisillä työaikamääräyksillä. Työnantajalla olisi mahdollisuus määrätä toimihenkilö töihin entistä vapaammin ilman lisäkorvausta, puheenjohtaja Jorma Malinen totesi lauantaina tiedotteessa.

Teknologiateollisuuden mukaan tuolloinen sovintoehdotus olisi tuonut toimihenkilöille yleisen linjan mukaiset 3,3 prosentin palkankorotukset ja kiky-tunnit olisivat poistuneet entisessä muodossaan. Tiedotteen mukaan työaikakysymys olisi ratkaistu uusilla joustoa lisäävillä kirjauksilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja