Tekeekö mielesi polttaa kumia? Poimi vinkit mopon keväthuoltoon

Kun lumet ovat sulaneet ja säät lämpenevät, on aika ottaa mopo pois talvisäilytyksestä. Ennen liikenteeseen lähtöä on syytä tarkistaa muutama tärkeä seikka.

Keväällä kun mopokelit alkavat, kannattaa mopolle suorittaa kevättarkastus. Mopon ensimmäinen käynnistys voi vaatia monta polkaisua, mutta mopon käynnistymispärähdys korvaa kaiken vaivan.

Jos mopo ei yrityksestä huolimatta lähde käyntiin, kannattaa tarkistaa akku, suodattimet ja tulppa. Tankkiin kannattaa lisätä tuoretta bensaa, sillä bensiini vanhenee tankissa muutamassa kuukaudessa.

Koneiston ollessa kunnossa on syytä tarkistaa vilkkujen ja valojen toimivuus, sillä usein poliisi voi pysäyttää pelkästään siitä, että takavalo ei toimi. Tarkista renkaiden kulutuspinta. Varmista oikea rengaspaine lähimmällä huoltoasemalla. Kevään myötä mopo kannattaa myös pestä ja vahata.

Tärkeimmät tarkastettavat asiat talven jälkeen:

-         Akun varaus

-         Tulpan kunto

-         Mopon katteet, kahvat, vivut ja polkimet kunnossa

-         Öljyt ja jäähdytysnesteet

-         Ketjujen kireys

-         Renkaiden kulutuspinta (pääuran syvyys vähintään 1.0mm)

-         Jarrut ja jarrunesteet

-         Bensan käyttökelpoisuus

Kevään ensimmäinen ajo

Kun mopolla lähtee pitkän tauon jälkeen ajamaan, kannattaa muistaa, että teillä voi olla vielä hiekoitushiekkaa, routavaurioita ja varjoisissa kohdissa jäätä.

Mopo ei välttämättä toimi yhtä luotettavasti kuin silloin kun mopo laitettiin talviteloille. Mopoa kannattaa siis ajaa varoen ja tarkkaillen.

Lue myös:

    Uusimmat