Teinin kerrottiin kuolleen koronavirukseen Yhdysvalloissa, nyt kuolinsyystä epäselvyyttä

Trump lopettamassa karanteenit, vaikka korona leviää vauhdilla –"Yhdysvallat on nyt siinä tilantessa kuin Kiina kuukausi sitten" 10:27
Trump on lopettamassa karanteenit Yhdysvalloissa, vaikka koronavirus leviääkin vauhdilla.

Yhdysvaltain mahdollisesti ensimmäistä koronavirusepidemiaan kuolleen alaikäisen tapausta selvitetään yhä, kertoo Los Angeles Times. Viranomaiset Kaliforniassa kertoivat tiistaina paikallista aikaa teini-ikäisen pojan kuolleen virustartunnan seurauksena.

Jonkin aikaa ilmoituksen jälkeen kiirehdittiin kuitenkin tarkentamaan, että tapaus on "monimutkainen". Tartuntatautikeskus selvittää siksi yhä, johtiko testeissä todennettu virustartunta pojan kuolemaan.

Perusterveeksi kuvailtu poika kuoli jo viime viikolla, ja hänet on haudattu. Pojan perhe ei ollut aluksi tietoinen koronatarunnasta, ja heidän kerrotaan muun muassa kätelleen toisiaan hautajaisissa.

Jos kuolemansyyksi varmistuu koronavirus, kyseessä olisi ensimmäinen epidemian vaatima alaikäinen uhri Yhdysvalloissa. Maailmalta tiedetään varmuudella vain kaksi alaikäisen koronaviruskuolemaa. Molemmat sattuivat Kiinassa, ja ainakin toisella kuolleista oli perussairaus.

Ylivoimainen enemmistö koronaan kuolleista on maasta riippumatta vanhoja tai perussairaita henkilöitä.

Lue myös:

    Uusimmat