Teemu Selänne yllätti uransa päättävän seuralegendan – kurvaili kaukaloon vauhdikkaalla menopelillä

Jääkiekon NHL:n Anaheim Ducksin seuralegenda Ryan Getzlaf pelasi uransa viimeisen kotiottelunsa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun Anaheim koki 3-6-murskatappion St. Louis Bluesille. Getzlafin kanssa kaudella 2006-2007 Stanley Cupin Anaheimissa voittanut Teemu Selänne toi kanadalaiselle yllätyslahjan.

Koko uransa NHL-tasolla Anaheimissa pelanneelle Getzlafille tehtiin kunniaa joukkueen kauden viimeisessä kotiottelussa. Joukkuetta ei tulla näkemään pudotuspeleissä. Selänne kurvaili paikalle tyylikkäällä mönkijällä, jonka hän luovutti uransa päättävälle Getzlafille.

Kaksikko pelasi yhdessä Anaheimissa yhdeksän kauden ajan. Ajanjakson huippuhetki nähtiin kaudella 2006-2007, jolloin seura juhli Stanley Cupin voittoa. Selänteellä ja Getzlafilla on molemmilla iso liuta seuraennätyksiä tileillään.

Getzlafille on kertynyt 17. kauden aikana 1157 runkosarjaottelua ja 282+737=1019 tehopistettä. Pudotuspeleissä saldo on 125 ottelua ja 37+83=120 tehopistettä. Anaheimilla on vielä jäljellä kaksi runkosarjan ottelua.

Katso alta Selänteen kurvailua kaukalossa.

Lue myös:

    Uusimmat