Tee täydellinen työmeikki – lue meikkiammattilaisen vinkit!

Työmeikissä maltti on valttia, mutta tylsäkään sen ei tarvitse olla. Meikkiammattilainen Mariela Sarkima jakaa kirjassaan salat arkiseen, mutta näyttävään työmeikkiin.

Viikko käynnistyy laiskasti meikittömällä maanantailla tai hillityllä ja klassisella, jo moneen otteeseen treenatulla arkimeikillä. Mitä jos aloittaisit viikkosi tuoreen vuoden kunniaksi tästä eteenpäin yksilöllisellä ja omaa tyyliäsi korostavalla työmeikillä? Itsesi näköisen meikin kaveriksi tulee valita tietenkin omaa tyyliäsi kuvastavat vaatteet, persoonallisesti laitetut hiukset ja kokonaisuuteen sopivat asusteet. Jotta osaisit leikitellä persoonallisilla vaihtoehdoilla, ota kuitenkin ensin opiksi kauneuden ammattilaisen Mariela Sarkiman viisi vinkkiä täydelliseen työmeikkiin.

Sarkima neuvoo Make up bible -kirjassaan täydellisen työmeikin kulmakivet, jotka ovat:

1. Harjoitus tekee mestarin! Opettele tekemään nopea ja tyylikäs meikki, jonka saat loihdittua kiireenkin keskellä.

2. "Korjaussarja" kulkee mukana. Pidä mukanasi selviytymispakkausta, jonka avulla saat meikkiä hiottua ja korjailtua hetkessä.

3. Kokeile uutta – mutta älä kiireessä! Jätä uusien tuotteiden ja tekniikoiden kokeileminen kiireettömille päiville.

4. Painopiste silmissä tai huulissa, ei molemmissa. Sama kultainen sääntö pätee kaikkeen meikkaamiseen. Kannattaa myös pitää mielessä, että liian villi tai julma silmämeikki voi tuntua päivänvalossa kovalta tai luotaantyöntävältä.

5. Siisteys lähtee kulmakarvoista. Pidä kulmat aina huoliteltuina!

Vinkki töihin: Oletko kokeillut sipaista huulillesi kauniin kirkasta huulipunaa ennen estradille astumista? Jos puhut yleisön edessä, kirkas huulipuna auttaa pitämään kuulijat ja katsojat valppaina.


Sarkima korostaa, että huoliteltu ulkonäkö antaa uskottavuutta, erityisesti jos työnkuvaan kuuluu paljon ihmisten tapaamista ja esillä olemista. Työmeikissä olennaisinta on kuitenkin löytää tasapaino näyttävyyden ja asiallisuuden välillä.


AVA

Kuva: Shutterstock

Lähde:Mariela Sarkima: Make up bible, Tammi 2011 (Tyylikkäänä töissä, s. 172)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja