Tee minikeittiö jälkikasvulle

Lapset rakastavat kotileikkejä ja vanhempien tekemisten jäljittelyä. Yhteinen askarteluhetki poikii huokean ja hauskan pikkukeittiön perheen pikkuisille.

Tarvitset puuhaan ainakin kaksi hellatasoiksi sopivaa pahvilaatikkoa, tyhjiä tai tarpeettomia cd-levyjä, hyvää liimaa, sakset, tukevaa teippiä, neliskulmaisen metallisen leivosvuoan ja esimerkiksi vanhoja säilyketölkkejä.

Laatikosta allastasoksi

Aloita peittämällä laatikot valkoisella kontaktipaperilla. Näin naamioit pahvipinnan imitoimaan keittiön tasojen ulkonäköä. Leikkaa saksilla reikä yhden laatikon pöytätasona toimivalle seinälle. Upota reikään metallinen leivosvuoka niin, että se pysyy kiinni reiässä vuoan reunoista. Olet luonut leikkitiskialtaan!

Leikkaa neliönmuotoiset, identtiset aukot pahvilaatikoiden pidempiin kylkiin astiakaapin hyllyksi ja uuninluukuksi. Älä kuitenkaan leikkaa uuninluukkua kokonaan irti, vaan jätä se alasivultaan kiinni laatikkoon.

Irrota laatikoista pohjat ja päällystä niiden toinen puoli kontaktipaperilla. Nosta pohja sisäkautta laatikkoon leikatun luukkuaukon kohdalle hyllytasoksi tai uuninpohjaksi. Teippaa pohja alhaalta paksulla teipillä jämäkästi ja siististi kohdilleen.

Vanhat cd:t käyviksi

Hellan levyiksi käyvät tyhjät tai epäkelvot cd:t. Liimaa cd:t toisen laatikon ylöspäin jäävälle sivulle ja viimeistele ne mustalla teipillä. X:n muotoon cd:n päälle asetellut teipit jäljittelevät tulisijan ritilöitä tai kuvioita.

Käytä mielikuvitusta ja taiteile levyjen viereen rivi lämpötilaa säätäviä hellannamiskoita. Tarkoitukseen sopivat esimerkiksi säilyketölkkien tai muiden purkkien pyöreät pohjat tai kannet, jotka liimataan paikoilleen.

MTV3/realsimple.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja