Tee lasten kanssa söpöt pääsiäiskortit neulalla ja langalla

Korttien askartelu on yleensä leikkaamista ja liimaamista, mutta tämän vuoden pääsiäiskortit askarrellaankin neulalla pistellen ja kirjoen. Rakkaalta lähettäjältä saatu kortti voi jäädä tulevienkin pääsiäisten vakiokoristeeksi, jos saaja ymmärtää sen eteen nähdyn vaivan.

Valmis korttipohja tai arkeissa myytävä värillinen kartonki on riittävän tukevaa pisteltäväksi. Kuviot hahmotellaan pahviin ensin parsinneulalla piirtämällä. Ääriviivat pistellään rei'ille noin viiden millimetrin välein. Kuvioiden koristeluun sopii hyvin kauniskiiltoinen, puuvillainen muliinilanka. Naita lanka ja neula ja parsi kortti kauniiksi.

Kuva-ideoita

Siksak-kuviolla koristeltuun munaan piirrettiin ensin ääriviivat, sen jälkeen aloitettiin siksak-kuviointi. Jokainen siksak-rivi pisteltiin ja ommeltiin yksitellen, etteivät reikärivistöt olisi menneet sekaisin. Kun yksi rivi valmistui, vaihdettiin lanka ja pisteltiin seuraavan rivin reiät. Lopuksi munan ääriviivat rajattiin yhdellä värillä ja kortti oli valmis ihailtavaksi.

Pupu sai kaksivärisen turkin kevätauringon innoittamana. Hännännypykkä kertoo, että pääsiäistä odotteleva pupunen istuu ruohikossa selin katsojaan. Pupulle voi hännän sijaan ruksia suun, jolloin pupu katselee eteenpäin.

Myös tekstikortit voi tehdä muliinilangoin. Iloista pääsiäistä on lyhyempi toivotella ruotsiksi, mutta pienemmillä kirjaimilla tehtynä myös suomenkielinen tervehdys mahtuu postikorttikokoon. Pajunoksa pajunkissoineen tuo särmää muuten hempeän väriseen korttiin.

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja