Täytetyt silakkafileet ja kiinankaalisalaatti

Täytetyt silakkafileet

  • 600 g silakkafileitä
  • curryjauhetta
  • raastettua sitruunankuorta
  • suolaa ja valkopippuria
  • ruisjauhoja
  • öljyä

Levitä puolet silakkafileistä laudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta ne oman maun mukaan currylla, sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Pane toiset fileet päälle nahkapuoli ylöspäin. Levitä leivinpaperia uunipellille ja voitele öljyllä. Kasta pihvit ruisjauhoon ja nosta ne sitä mukaa uunipellille. Paista pihvit uunissa 15–20 minuuttia 220 asteessa. Tarjoile kiinankaalisalaatin kera.

Kiinankaalisalaatti

  • 1 kiinankaali
  • 3 porkkanaa raastettuna
  • 1 pieni kurkku
  • Vinaigrette:
  • hienonnettua korianteria
  • ½ appelsiinin mehu
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ ruukku ruohosipulia
  • 4 rkl öljyä
  • suolaa ja pippuria

Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen isossa salaattikulhossa. Leikkaa kiinankaali suikaleiksi. Poista kurkusta keskiosa ja pilko pieniksi paloiksi. Laita kurkku, kiinankaali ja porkkanaraaste salaattikulhoon ja sekoita vinaigrette tasaisesti salaatin sekaan. Tarjoile silakkapihvien kera.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat