Täytetyt porsaankyljykset 11.2.2000

Toim. Sonja Blåberg

4 paksua porsaankyljystä

Täyte:

1 rkl voita tai öljyä
180 g herkkusieniä
1 nippu kevät sipulia tai
1 purjo
1 omena
suolaa, viher- ja ros pippuria

Puhdista ja pilko sienet ja sipulit tai purjo. Kuori ja kuutioi omena. Kuullota sipulia, sieniä ja omenaa rasvassa, älä ruskista. Mausta suolalla, viher- ja ros pippurilla. Nosta seos pannusta.

Leikkaa jokaisen kyljyksen sivuun syvä viilto. Täytä kyljykset sieni-sipuli-omenaseoksella. Kiinnitä reunat kunnolla muutamalla hammastikulla kunnolla. Ruskista kyljykset molemmilta puolilta pannussa. Rouhi kyljysten pinnalle mustapippuria myllystä. Nosta lopuksi jokaisen kyljyksen päälle jäljelle jäänyttä täytettä.

Raikasta annosta tuoreilla yrteillä. Tarjoa kyljysten kera lohkoperunoita, uunitomaatteja ja raikasta salaattia. Jälkiruoaksi maistuu kirpakka puolukkakiisseli vaikka manteliliköörillä maustetun kermavaahto nokareen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat