Tätä viininjuonti tekee sinulle: Plussat ja miinukset!

Viinilasi tai kaksi päivässä on useiden tutkimusten mukaan hyvin terveellistä. Ikävä kyllä viinissä näyttäisi olevan myös haittapuolia – lue juoman hyvät sekä huonot puolet.

Viinin kuluttajia hämmentävät varmasti jatkuvalla syötöllä tulevat tutkimustulokset, jotka puhuvat joko alkoholijuoman puolesta tai sitä vastaan. Kysymyksessä ovat kuitenkin terveydelliset seikat, joten listasimme alle juoman sekä hyvät että huonot puolet.

Onko viini siis parannus kaikkiin vaivoihisi vai hirveä myrkky – katso alta!

Hyvät ominaisuudet

Ruokamyrkytys: Lasillinen tai kaksi mitä tahansa viiniä ruoan kanssa nautittuna tappaa lähes kaikki ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteerit.

Aivot: Viini kiihdyttää aivojen toimintaa etenkin iäkkäämmillä naisilla. Ranskalaistutkimuksen mukaan pari lasia viiniä päivässä juovat naiset olivat 2,5 kertaa todennäköisemmin älykkyystestin parhaimmiston joukossa.

Verisuonet: Pari lasia viiniä päivässä nauttivilla on pienempi riski sairastua verisuonten tukkeumatauteihin. Viini parantaa verenkiertoa ja nostaa hyviä kolesteroliarvoja.

Tartuntataudit: Toisin kuin muut alkoholin muodot, viini tekee immuunijärjestelmästä vahvemman. Tämän vuoksi taudit eivät välttämättä tartu viinin juojaan yhtä hanakasti.

Dementia: Viinirypäleissä on aivojen hermostoa stimuloivaa entsyymiä, joka voi ehkäistä dementian puhkeamista tai oireita.

Sydänkohtaus: Henkilöt, jotka juovat useamman annoksen viiniä viikossa kuolevat epätodennäköisemmin sydänkohtaukseen. Muista kuitenkin kohtuullinen päiväannos.

Näkö: Viinin kohtuukulutus vähentää iän tuomien näköongelmien syntyä.

Varjopuolet:

Hedelmällisyys: Yli kymmenen lasillista juovilla naisilla on puolet pienempi todennäköisyys tulla raskaaksi kuin alle viisi lasia päivässä juovilla.

Seksi: Miehillä liika viininjuonti voi aiheuttaa impotenssia, ja veren testosteronitasot laskevat myös juoman kulutuksen seurauksena.

Akne: Alkoholi saattaa edesauttaa aknen puhkeamista.

Syöpä: Miesten jatkuva suurten alkoholimäärien juominen – tarkoittaen yli 30 annosta viikossa – on yhdistetty useisiin syöpiin. Erityisen riskin alkoholi aiheuttaa suun-, maksan-, kurkun-, paksusuolen ja vatsan syöpiin. Naisilla rintasyövän riski kasvaa.

Raskaus: Yksikin juotu humala voi vahingoittaa sikiötä peruuttamattomasti. Useiden tuntien juominen voi tuhota jopa miljoonia sikiön aivoissa olevia neuroneita.

Imetys: Alkoholi on myrkkyä myös vastasyntyneen vauvan kehittyville aivoille. Imettäviä äitejä on ohjeistettu olemaan juomatta lapsen kaksi ensimmäistä vuotta.

Masennus:Kolmen tai useamman viinilasillisen jälkeen voi ilmetä masennusta.

Paino: Alkoholi sisältää rutkasti kaloreita ja lisää ruokahalua. Kaiken lisäksi alkoholin sisältämät kalorit eivät sisällä mitään hyödyllisiä ravintoaineita.

(MTV)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja