Tässä yleisimmät syyt siihen, ettei nainen saa orgasmia

Joskus etenkin naisilla on vaikeuksia saavuttaa orgasmi. Asiantuntija paljasti, mitkä ovat yleisimmät syyt siihen, ettei nainen saavuta hekuman huippua.

Naisten ajatukset saattavat harhailla paljonkin seksin aikana. Tämä mitättömältä tuntuva fakta saattaa kuitenkin vaikuttaa niin, ettei nainen saa orgasmia seksin aikana.

– Useimpien naisten täytyy olla täysin keskittyneitä ja oikeassa mielentilassa saadakseen orgasmin, tohtori Megan Fleming kertoo.

Asiantuntija painottaa, että ajatukset saattaa olla vaikea saada pois mielestään, kun ne on kerran saanut päähänsä.

– Kun vahva tai negatiivinen ajatus tulee mieleen kesken seksin, voi olla lähes mahdotonta saada se pois mielestään, Fleming kertoo.

Päässä pyörivät arkiaskareet

Naisilla on tapana pyöritellä mielessään listaa käytännön asioista, jotka he suunnittelevat tekevänsä. Kun monologi omassa päässä käynnistyy, on se hyvin vaikea keskeyttää.

Pyri estämään arkisten asioiden ajattelu käytännöllisellä ajatuspelillä. Päätä ettet ajattele mitään arkista ja olet askeleen lähempänä hekumaa.

Orgasmin odottaminen

Orgasmin odottaminen on yksi suurimmista virheistä, jonka voi seksin aikana tehdä. Kun ajattelee orgasmia, sen onnistumisen mahdollisuus vähenee roimasti. Tuolloin ihminen vain kuvittelee itsensä hetkeen, jossa hänen pitäisi todellisuudessa olla kokonaisvaltaisesti mukana.

Jotta saat ajatuksesi eroon orgasmista, keskity hengittämiseen. Ota syvään henkeä ja pyri olemaan ajattelematta tulevaa hekumaa, niin sen saavuttaminen helpottuu.

Epävarmuus omasta vartalosta

Jos seksin aikana tuntee olonsa epävarmaksi, on orgasmi vaikea saavuttaa. Tietyissä asennoissa kumppani näkee hyvin naisen koko vartalon ja tämä saattaa viedä ajatukset omaan vartaloon.

Jos et ole tyytyväinen esimerkiksi vatsaasi, kerro kumppanillesi, että nautit asennoista, joissa vatsasi ei ole hänen näkyvillään. Kun ajatukset eivät ole oman vartalon heikoiksi koetuissa kohdissa, on orgasmin saavuttaminen helpompaa.

MTV3/Helmi

Lähde: Cosmopolitan

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja