Mainos

Tässä taatusti Suomen paras kesätyö: Kesähesalainen tienaa vierailemalla nähtävyyksissä

1:30

Eurohostelin Kesähesalaisen Lydia Isokallion työ on koluta läpi kesäkuun aikana Helsingin nähtävyydet, kuvata ne, pitää blogia ja somettaa. Blogi on suunnattu erityisesti kotimaan matkailijoille ja sieltä löytyy niin tuttuja kuin tuntemattomampiakin matkailuvinkkejä Helsinkiin.

Kesähesalainen saa korvaukseksi mojovan summan rahaa, 3 000 euroa, minkä lisäksi hän saa asua kuukauden ajan ilmaiseksi Eurohostelissa, jotta turistielämys olisi mahdollisimman aito. Kesähesalaisen ainoa kriteeri on, että hänen on oltava tultava Uudenmaan ulkopuolelta. Isokallio on kotoisin Noormarkusta, jossa asuu noin 6000 asukasta. Ero Helsinkiin on siis suuri.

– En mä täällä oikein osaa edes pyöräillä. Noormarkussa ei ole edes liikennevaloja. Eikä siellä tartte laittaa pyörää lukkoon, naureskelee Isokallio.

Matkalla on mukana aina kamera, kännykkä, laturit ja paperinen kartta, jos teknologia pettää. Työpäivän aikana kilometrejä ja askelia kertyy - ensimmäisenä päivän jälkeen askelmittari näytti yli 20 000 askelta. Nähtävyyksiä ja tekemistä Isokallio etsii googlettamalla ja pyöräilemällä ympäri kaupunkia. Parhaimmista ja vähän tuntemattomimmista kohteista kuulee usein vain paikallisilta.

– Viime lauantaina kävin Suomen paskin bändi -kilpailussa. Täytyy kyllä sanoa, että oli ne kyllä melko huonoja bändejä. Räppäri Heikki Kuula esitteli minulle yksi päivä Kalliota. Se oli kyllä siistiä, sillä Heikki on mun idoli, Kesähesalainen kertoo.

Pikkupaikkakunnan kasvattina Isokallio löytää jopa Helsingistäkin palan maaseutua.

– Ensi viikolla aion käydä Mustikkamaalla. Siellä on sellanen syötävä puutarha ja kesäkanoja. Mun mielestä on hauska käydä siellä kattomassa, millaista kaupunkiviljely täällä on, pohtii Isokallio.

Helsinki on näyttänyt kahden viikon aikana Kesähesalaiselle monipuolisuutensa, mutta vielä se ei ole valloittanut Isokallion sydäntä.

– Kyllä Noormarkku on aina koti, toteaa Isokallio.

Tutustu täältä kesähesalaisen blogiin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.