Mainos

Tässä ovat kokoomuksen ministerit

Kokoomus on julkistanut ministerivalintansa.

Pääministerinä aloittaa Jyrki Katainen, uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi nousee Jari Koskinen. Kuntaministeriksi valittiin kansanedustaja Henna Virkkunen.

Paula Risikosta tulee sosiaali- ja terveysministeri, Alexander Stubbista Eurooppaministeri ja Jyri Häkämiehestä elinkeinoministeri.

Ministerivalinnoista päättivät kokoomuksen puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä kokouksessaan Helsingissä.

Keitä he ovat?

Kaikki kokoomuksen uudet ministerit ovat joko entisiä tai nykyisiä ministereitä.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisesta tulee siis odotetusti Suomen uusi pääministeri. Väistyvä ulkoministeri Alexander Stubb joutuu puolestaan tyytymään selvästi kevyempään salkkuun, kun hänestä tulee Eurooppa- ja EU-ministeri.

Henna Virkkunen siirtyy kuntaministeriksi opetusministerin pallilta, peruspalveluministeri Paula Risikosta tulee sosiaali- ja terveysministeri.

Kokoomuksen paluuministereitä ovat entinen puolustusministeri Jyri Häkämies, josta tulee elinkeinoministeri, sekä Jari Koskinen, joka saa itselleen kerran aiemminkin hoitamansa maa- ja metsätalousministerin salkun.

Kuudesta ministeristä viisi on kansanedustajia, Jari Koskinen sen sijaan nousee maatalousministeriksi eduskunnan ulkopuolelta.

Kokemusta hänellä kuitenkin on niin kansanedustajana kuin ministerinäkin, hän kantoi vieläpä samaa salkkua vajaan vuoden Paavo Lipposen toisessa hallituksessa vuosina 2002-2003. Kansanedustajaksi Koskinen valittiin Hämeen vaalipiiristä. Hän jätti eduskunnan vuonna 2009 siirtyäkseen Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankkiin Lontooseen. Hän on myös maanviljelijä.

Katso Eeva Lehtimäen juttu:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.