Tässä on Valtteri Bottaksen uusi tallikaveri – kauden 2022 F1-kuljettajat ovat nyt selvillä

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas kertoi aiemmin tänä syksynä, miten hänen omat Alfa Romeo -neuvottelunsa menivät

Alfa Romeo on vahvistanut odotetusti kiinalaisen Guanyu Zhoun, 22, uudeksi kuljettajakseen.

Tuore sopimus tekee Zhousta historian ensimmäisen F1:ssä kilpaa ajavan kiinalaisen. Ennen häntä F1-auton rattiin GP-viikonloppujen puitteissa on päässyt vain Ma Quinghua, joka ajoi HRT- Caterham-talleissa muutamia harjoitussessioita vuosina 2012–2013.

Zhou kuului Ferrarin kuljetaja-akatemiaan vuosina 2014–2018, mutta vaihtoi vuodeksi 2019 Renault'lle. Viimeiset kaksi vuotta hän on toiminut nykyisessä Alpine-tallissa testikuskina. F1-debyyttinsä Zhou teki aiemmin tällä kaudella ajaessaan Alpinella Itävallan GP:n harjoituksissa.

Pääasiallisesti Zhou on kilpaillut viime vuodet F2-sarjassa, jossa hänellä on tällä hetkellä menossa kolmas kausi. Kun kaudesta on ajamatta Saudi-Arabian ja Abu Dhabin osakilpailut, UNI-Virtuosi-tallissa ajava kiinalainen on pisteissä toisena, 36 pisteen päässä Preman australialaiskuljettaja Oscar Piastrista.

Zhoun Alfa Romeo -sopimuksesta saatiin vahvoja viitteitä jo aiemmin tiistaina, kun Alpine nimitti Piastrin varakuskikseen ensi kaudelle. Sveitsiläisen Blick-lehden mukaan Zhou tuo kiinalaisten rahoittajiensa kautta Alfa Romeolle mukanaan 25 miljoonaa euroa.

Alfa Romeo on ainoa talli, joka vaihtoi ensi kaudeksi molemmat kuljettajansa. Kimi Räikkönen lopettaa uransa tähän kauteen, Antonio Giovinazzi puolestaan ei ansainnut enää jatkosopimusta.

F1-kuljettajat 2022

Mercedes:

Lewis Hamilton

George Russell

Red Bull:

Max Verstappen

Sergio Pérez

Ferrari:

Charles Leclerc

Carlos Sainz

McLaren:

Lando Norris

Daniel Ricciardo

Alpine:

Fernando Alonso

Esteban Ocon

AlphaTauri:

Pierre Gasly

Yuki Tsunoda

Aston Martin:

Sebastian Vettel

Lance Stroll

Williams:

Nicholas Latifi

Alexander Albon

Alfa Romeo:

Valtteri Bottas

Guanyu Zhou

Haas:

Mick Schumacher

Nikita Mazepin




Lue myös:

    Uusimmat