Tässä on Samsungin uusi Galaxy S4 -lippulaivakännykkä

Korealainen teknologiajätti Samsung on julkistanut New Yorkissa järjestämässään tiedotustilaisuudessa uuden Galaxy S4 -lippulaivapuhelimensa. Galaxy S4 tarjoaa suuremman näytön ja tehokkaamman akun aiempaa kevyemmässä ja ohuemmassa rungossa.

Laitteessa on viisituumainen Full HD (1920x1080) Super Amoled -näyttö. Laitteen mitat ovat 136,6 x 69,8 x 7,9 millimetriä, ja se painaa 130 grammaa.

Puhelimessa on automaattitarkennuksella varustettu 13 megapikselin kamera ja 2 megapikselin etukamera.

Käyttöjärjestelmänä on Googlen Android 4.2.2 (Jelly Bean).

Potkua Galaxy S4:lle antaa 1,6 GHz octa-core -suoritin. Tallennustilaa on mallista riippuen 16, 32 tai 64 gigatavua. MicroSD-korttipaikassa on lisäksi tuki 64 gigatavun kapasiteetille. Ram-muistia on 2 gigatavua.

Laitteen muita ominaisuuksia ovat mm. 2 600 mAh:n akku, langattomat lähiyhteydet mahdollistava NFC ja Bluetooth 4.0.

Ruutua voi ohjata ilman kosketusta

Uutuuslaitteen erikoisuutena on, että sitä voi ohjata koskematta ruutuun. Videotoiston voi pysäyttää, kun käyttäjä kääntää katseensa pois ruudusta. Älypuhelin osaa jatkaa videon toistoa samasta kohdasta, kun käyttäjän katse palaa ruudulle.

Nettisivujen vierityksen tai sähköpostien selauksen kerrotaan onnistuvan hienovaraisella kädenliikkeellä. Galaxy S4 tunnistaa silmien liikkeet ja tietää, milloin käyttäjä haluaa vierittää lisää tekstiä näkyviin.

Musiikkikappaleiden vaihto onnistuu pyyhkäisemällä kädellä ruudun päältä, näyttöön koskematta. Myös puheluihin vastaaminen onnistuu koskematta ruutuun.

Dual Camera -toiminnolla kuvien ottaminen onnistuu samanaikaisesti sekä etu- että takakameralla. Otetut kuvat voidaan jälkikäteen yhdistää niin, että kuvattava kohde ja kuvaaja pääsevät samalla hetkellä otettuun kuvaan.

Sound & Shot -toiminnon avulla kuvaan voidaan yhdistää myös kuvaushetkellä kuuluva ääni.

Galaxy S4 seuraa elämäntapojasi

Galaxy S4:ssä on uusi S Health -ominaisuus, joka valvoo automaattisesti käyttäjänsä elämäntapoja.

Omaa painoaan voi seurata lisävarusteena saatavalla Body Scale -laitteella. Ranteeseen kiinnitettävä S-band valvoo puolestaan käyttäjänsä elintoimintoja, ja Heart Rate Monitor mittaa sykettä.

S Health -toiminto voidaan yhdistää myös verenpaine- ja glukoosimittareihin verensokerin seuraamista varten.

Galaxy S4 on aluksi saatavilla mustana ja valkoisena. Myöhemmin tämän vuoden aikana puhelin tulee kauppoihin myös muissa väreissä.

Laite saapuu myyntiin vuoden toisella neljänneksellä, ja sen suositushinta on 699 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat