Tässä on karu totuus NHL-pelaajista – Leijonilla synkkä tilanne kaikkiin muihin kärkimaihin verrattuna

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät jo ensi viikon perjantaina Slovakiassa. Osalla maista on vielä pelaajapakka auki, mutta missä NHL-vahvistusten suhteen mennään? Leijonien tilanne on karu kaikkiin muihin lajin huippumaihin verrattuna.

Kanadalla NHL:ää tällä kaudella tahkonneita pelaajia on joukkueessaan peräti 23. Yhdysvallat on naarannut riveihinsä 20 tällä kaudella NHL:ää pelannutta pelaajaa, Ruotsi puolestaan 18. 

Venäjällä NHL-pelureita on 15, ja lisäksi joukkueeseen mahtuu aimo tukku kovia KHL-pelimiehiä. Tshekillä NHL-pelaajia on kasassa 11 ja Slovakialla kuusi.

Entä Leijonat? Jalkeilla olevassa pelaajaryhmästä NHL:ssä on pelannut tällä kaudella vain kaksi miestä: Henri Jokiharju (38 ottelua) ja Juho Lammikko (40 ottelua). Suomea enemmän NHL-pelaajia ryhmässään on nyt myös Sveitsillä (4) ja Saksalla (3).

Joukkueisiin voi tulla vahvistuksia vielä myös NHL:n toisella pudotuspelikierroksella putoavista joukkueista, mutta valtavaa tulvaa Pohjois-Amerikasta ei ole kuitenkaan enää odotettavissa.

Vaikuttaa selvältä, että Leijonat tulee kalpenemaan huippumaille pelaajamateriaalivertailussa, minkä myötä voimaa on haettava pelitavan, ryhmädynamiikan ja -hengen puolelta.

NHL:ssä tällä kaudella pelanneita pelaajia per joukkue:

Kanada      23
Yhdysvallat 20
Ruotsi      18
Venäjä      15
Tshekki     11
Slovakia     6
Sveitsi      4
Saksa        3
Suomi        2

Lue myös:

    Uusimmat