Mainos

Taskukirjat käyvät kaupaksi kesälläkin

Rikokset ja viihde kiinnostavat taskukirjojen lukijoita kesällä. Bestselleristi Ilkka Remeksen (kuvassa) Ruttokellot -thrilleri on löytänyt lukijansa myös taskukirjana, vaikka jo viime syksynä kovakantisten Ruttokellojen myyntiluvut olivat poikkeuksellisen suuret. Myös muut uudella Loisto-sarjanimellä ilmestyvät taskukirjat ovat menneet kesälläkin niin hyvin kaupaksi, että monista pokkareista otetaan jo uusia painoksia. Loisto on useamman kustantajan perustama, pelkästään taskukirjoja julkaiseva yritys.

Kymmenen myydyimmän Loisto-pokkarin kärki on pitkälti samanlainen kuin viime kuussa. Remes ja Leena Lehtolainen myyvät keskenään lähes samaa tahtia, sillä kotimainen rikoskirjallisuus on nyt sekä suosittua että laadukasta. Fieldingin Bridget Jones elämä jatkuu on noussut viime kuun sijalta 10 sijalle 3. Mankell, Harris ja Cornwell pitävät asemansa.

Parhaillaan elokuvissa pyörivä islantilaisen Hallgr mur Helgasonin 101 Reykjavik on listan yllättäjä, sijalla 7. Kirja kertoo 33-vuotiaasta poikamiehestä Hlynurista, joka vetelehtii äitinsä nurkissa. Hlynurin elämä saa mielenkiintoisen käänteen, kun näyttää mahdolliselta, että hän on saattanut raskaaksi äitinsä tyttöystävän. Kirja oli Pohjoismaiden kirjallisuuspalkintoehdokkaana vuonna 1999.

Listan kovin nousija on Reijo Mäen Kuoleman kapellimestari. Kesäkuussa ilmestynyt pokkari kipusi suoraan sijalle 8. Reijo Mäen luoma turkulainen yksityiskyttä Jussi Vares kahmii lukijoita peräti kahdella sijalla kesäkuun TOP10:ssä. Mäen viime syksyn uutuuskirja Mullan maku pitää sijaa 9. Viime vuoden Booker-voittaja, Margaret Atwoodin Sokea surmaaja pysyy sitkeästi listoilla.

Kymmenen kärkeä hätyyttelevät mm. televisiosta tutut Candace Bushnellin Sinkkuelämää sijalla 12 ja Harri Nykäsen Raid ja mustempi lammas sijalla 17. Viime vuoden myydyin käännöspokkari Ruotsissa, Marian Keyesin Naura, Claire, Naura! ilmestyi kesäkuussa ja on kivunnut suoraan sijalle 16.

(MTV3)

Kesäkuun myydyimmät LOISTO-pokkarit: 1 Ilkka Remes: Ruttokellot 2 Leena Lehtolainen: Tuulen puolella 3 Helen Fielding: Bridget Jones - elämä jatkuu 4 Henning Mankell: Palomuuri 5 Thomas Harris: Hannibal 6 Patricia Cornwell: Mustalla merkitty 7 Hallgr mur Helgason: 101 Reykjavik 8 Reijo Mäki: Kuoleman kapellimestari 9 Reijo Mäki: Mullan maku 10 Margaret Atwood: Sokea surmaaja

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.