Kohukirja sai ministeri Blomqvistin reagoimaan voimakkaasti – vaatii miehiltä aktiivisempaa roolia tasa-arvotyössä: "Suomessa ei ole tilaa rasismille tai naisvihalle"

3:54
Katso myös video: Ministeri Thomas Blomqvist MTV:n Viiden jälkeen - ohjelman haastattelussa torstaina.

Ministeri hahmotteli Viiden jälkeen- ohjelmassa myös eduskuntapuolueiden välisiä "pyöreän pöydän kokouksia" tasa-arvosta.

Tällä viikolla julkaistiin perussuomalaisten ajatuspajan Suomen Perustan Totuus kiihottaa- kirja. Teosta on luonnehdittu muun muassa naisvihamieliseksi, ja perussuomalaisten johto on sanoutunut irti teoksessa esitetyistä näkemyksistä. 

Yhteistyö- ja tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist (r) kertoo järkyttyneensä kirjan sisällöstä. 

– Olen erittäin huolestunut, että tällaista ihmisoikeudet ja ihmisarvon kyseenalaistavaa ajattelua esiintyy. Minusta Suomessa ei ole tilaa rasismille tai naisvihalle, hän sanoo.

Blomqvist ei ota kantaa siihen, tulisiko Suomen Perustan opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamat toiminta-avustukset periä takaisin. 

Hän pitää kuitenkin tärkeänä sitä, että aihe nousi esiin myös eduskunnan kyselytunnilla torstaina, ja toivoo tasa-arvokeskustelun jatkuvan eduskunnassa. 

– Olisi hyvä, jos eduskuntapuolueet kokoontuisivat keskustelemaan tasa-arvosta jossain pyöreän pöydän tapaisessa kokouksessa ja erityisesti myös miesten roolista tasa-arvotyössä, hän pohtii. 

–Itse tasa-arvoministerinä osallistuisin mielelläni tällaisiin kokouksiin. 

Aiemmin viikolla otsikoihin nousi myös afrikkalaistaustaisten suomalaisten kokema rasismi. Yhdenvertaisuusvaltuutetun tekemässä kyselyssä tuli muun muassa ilmi, että afrikkalaistaustaiset kokevat rakenteellista syrjintää esimerkiksi työnhaussa ja kouluttautumisessa. 

– Olemme tietysti tienneet, että tasa-arvotyö ja taistelu rasismia vastaan on vielä kesken. Se osoittaa, että meidän täytyy jaksaa tehdä tätä työtä edelleen ja myös käydä yleistä keskustelua eduskunnassa, Blomqvist kommentoi. 


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja