Kohukirja sai ministeri Blomqvistin reagoimaan voimakkaasti – vaatii miehiltä aktiivisempaa roolia tasa-arvotyössä: "Suomessa ei ole tilaa rasismille tai naisvihalle"

Voiko naisvihamielistä agendaa ajaa verovaroin? Vieraana pohjoismainen yhteistyö- ja tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist 3:54
Katso myös video: Ministeri Thomas Blomqvist MTV:n Viiden jälkeen - ohjelman haastattelussa torstaina.

Ministeri hahmotteli Viiden jälkeen- ohjelmassa myös eduskuntapuolueiden välisiä "pyöreän pöydän kokouksia" tasa-arvosta.

Tällä viikolla julkaistiin perussuomalaisten ajatuspajan Suomen Perustan Totuus kiihottaa- kirja. Teosta on luonnehdittu muun muassa naisvihamieliseksi, ja perussuomalaisten johto on sanoutunut irti teoksessa esitetyistä näkemyksistä. 

Yhteistyö- ja tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist (r) kertoo järkyttyneensä kirjan sisällöstä. 

– Olen erittäin huolestunut, että tällaista ihmisoikeudet ja ihmisarvon kyseenalaistavaa ajattelua esiintyy. Minusta Suomessa ei ole tilaa rasismille tai naisvihalle, hän sanoo.

Blomqvist ei ota kantaa siihen, tulisiko Suomen Perustan opetus- ja kulttuuriministeriöltä saamat toiminta-avustukset periä takaisin. 

Hän pitää kuitenkin tärkeänä sitä, että aihe nousi esiin myös eduskunnan kyselytunnilla torstaina, ja toivoo tasa-arvokeskustelun jatkuvan eduskunnassa. 

– Olisi hyvä, jos eduskuntapuolueet kokoontuisivat keskustelemaan tasa-arvosta jossain pyöreän pöydän tapaisessa kokouksessa ja erityisesti myös miesten roolista tasa-arvotyössä, hän pohtii. 

–Itse tasa-arvoministerinä osallistuisin mielelläni tällaisiin kokouksiin. 

Aiemmin viikolla otsikoihin nousi myös afrikkalaistaustaisten suomalaisten kokema rasismi. Yhdenvertaisuusvaltuutetun tekemässä kyselyssä tuli muun muassa ilmi, että afrikkalaistaustaiset kokevat rakenteellista syrjintää esimerkiksi työnhaussa ja kouluttautumisessa. 

– Olemme tietysti tienneet, että tasa-arvotyö ja taistelu rasismia vastaan on vielä kesken. Se osoittaa, että meidän täytyy jaksaa tehdä tätä työtä edelleen ja myös käydä yleistä keskustelua eduskunnassa, Blomqvist kommentoi. 


Lue myös:

    Uusimmat