Mainos

Tarkkaavainen sivullinen paljasti rikolliset – pankkiautomaattiin oli asennettu kopiointilaite

Kolmea romanialaismiestä epäillään kahdesta törkeästä maksuvälinepetoksesta. Teot alkoivat selvitä sivullisen aktiivisuuden ansiosta.

Poliisi sai Lahdesta Hennalan Shelliltä paikalla olleelta henkilöltä ilmoituksen, että joukko miehiä on asentamassa tai ottamassa pois niin kutsuttua skimmauslaitetta, jolla pankkikortteja ja niiden tunnuslukuja kopioidaan.

Poliisi tavoitti ilmoituksen perusteella huoltoaseman lähistöltä ajoneuvon, josta tavattiin kolme romanialaista miestä. Autosta löytyi myös paikannuslaitteita ja muuta elektroniikkaa.

Esitutkinnan jälkeen kaksi tekoa siirtyy syyteharkintaan. Toinen tapaus on edellä mainittu Lahden Hennalan tapaus ja toinen Tuusulassa Rajalinnassa huoltoasemalla tehty vastaavanlainen teko. Muualla tapahtuneita mahdollisia pankkikorttien kopiointeja ei ole pystytty yhdistämään näiden henkilöiden tekemiksi.

Epäillyt ovat edelleen vangittuina.

– Koska kyseessä ei ole ainoa näitä rikoksia Suomessa tekevä ryhmä, pyydetään kansalaisten edelleen tarkkailemaan kylmäasemien maksupäätteitä ja niiden läheisyydessä epämääräisesti puuhastelevia henkilöitä, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.

Keskusrikospoliisissa on tutkittu Hennalassa takavarikoitua skimmauslaitetta ja todettu sen sisältävän dataa, mutta datan sisältöä ei ole onnistuttu purkamaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.