Tanja huomasi takapihallaan tuttuja marjavarkaita – näin suloinen joutsenperhe popsii vatsansa täyteen punaherukoita

Tarja huomasi takapihallaan tuttuja marjavarkaita – näin suloinen joutsenperhe popsii vatsansa täyteen punaherukoita 1:08
Katso videolta, kuinka punaherukat maistuivat linnuille!

Rauman Äyhönjärvellä asustava Tanja Ranta kuvasi videon joutsenperheen aterioinnista omassa kotipihassaan. Hän on seurannut joutsenparia jo monta vuotta.

Useasti elokuussa pihapiirissä vierailevat joutsenet tulivat tällä kertaa koko perheen voimin syömään punaisia viinimarjoja pihan pensaasta.

Pihamaalta löytyi yhteensä kaksi täysikasvuista laulujoutsenta ja viisi poikasta marjavarkaissa. Vanhemmat pitivät vahtia, kun poikaset kävivät napsimassa pensaiden marjoja ja muuta pihapiiristä löytyvää syötävää.

Tanjan mukaan lähellä kulkee pieni joki, josta joutsenten on helppo nousta maalle. Naapurissa vanhemmat yrittivät aamulla nokkia omenapuun alaoksilta omenoita.

– Nurmikosta löytyy myös lehtokotiloita ravinnoksi, hän kertoo.

Alueesta on tullut joutsenille mieluisa ruokailupaikka. Joutsenia on näkynyt jo aiempina vuosina ruokailemassa taloyhtiön pihamaalla.

Tanjan mielestä joutsenista ei aiheudu heille haittaa, koska joutsenet vierailevat vain marjasadon kypsyttyä. Joutsenien ulosteet hyödynnetään lannoitteena ja kompostin täytteenä.

Läheisessä metsässä joutsenet on nähty syömässä myös mustikoita.

– Siinä saavat valkoiset sulat väriä!

Katso ylhäältä, kuinka Tanjan pihamaa on muuttunut joutsenten ruokailupaikaksi!

Lue myös:

    Uusimmat