Tapparan junioreille jäähalli

Laajaa juniorityötä tekevä tamperelainen jääkiekkoseura Tappara ry rakentaa 12,5 miljoonaa markkaa maksavan jäähallin omille kaupunginosajunioreilleen. Kaksikaukaloinen jäähalli rakennetaan Tampereen kaupungilta vuokratulle tontille Kaukajärven kaupunginosaan Itäisen ohikulkutien kupeeseen Santaharjuntielle. Rakennustyöt alkavat tänä kesänä ja halli valmistuu kesällä 1999.

Tappara Sentteriksi nimetyn hallin rakentamista ja toiminnasta vastaa Tappara Sentteri OY, jonka omistaa kokonaisuudessaan Tappara ry. Tappara Sentteri Oy:n 50 000 markan osakepääoma on tarkoitus korottaa osakeannilla kahteen miljoonaan markkaan. Nimellisarvoltaan 100 markan hintaisia osakkeita tarjotaan mm. Tappara ry:n jäsenien ja seuran yhteistyökumppaneiden merkittäviksi. Tappara Sentteri OY:n hallituksen puheenjohtajana toimii Tappara ry:n puheenjohtaja Olli Vakkuri ja yhtiön toimitusjohtajaksi on nimetty Seppo Mäkinen.

-Tappara Sentterin rakentaminen tapahtuu pääosin pankkirahoituksen turvin. Lisäksi hankkeeseen haetaan erilaisia julkisia avustuksia mm. opetusministeriöltä. Myös Suomen Jääkiekkoliitto on mukana hankkeessa ja sen eri säätiöltä anotaan rahaa rakentamiseen, Tappara Sentteri OY:n hallituksen varapuheenjohtaja Pertti Ansakorpi kertoi.

Luonnonjäiltä hallijäälle

Pertti Ansakorven mukaan hallin rahoitus on jo täysin kunnossa ja kolmelta rakennusyhtiöltä on pyydetty hankkeesta urakkatarjoukset. Urakkatarjousten jättöaika päättyy 30. huhtikuuta. Tappara Sentterin valmistuttua Tappara siirtää kaupunginosajuniorien sarjatoiminnan kokonaisuudessaan uuteen halliin ja nykyisin luonnonjäällä harjoitettu toiminta siirtyy halliaikaan. Kaudella 1997-98 Tapparan kaupunginosatoiminnassa on ollut mukana lähes 1 500 juniorijääkiekkoilijaa.

Kaupunginosatoiminnassa mukana olevien jääkiekkojunioreiden lisäksi jääaikaa uudesta hallista ovat saamassa Tapparan taitoluistelijat ja ikäkausijoukkueet. Jäätä Tappara Sentterissä on 40 viikkoa vuodessa. Hallin viikottainen käyttäjämäärä noussee 2 000:een.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat